Soledar τέλος για Κίεβο-Παραδίδονται οι Ουκρανοί–“Θα τσιμεντωθούν στα ορυχεία όσοι δεν βγουν”

1740

Soledar, τέλος για το Κίεβο. Ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη είναι η κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας στο Soledar όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία. Οι δυνάμεις Βάγκνερ ελέγχουν ολόκληρο τον κεντρικό τομέα της πόλης με τους Ουκρανούς να έχουν εκτοπιστεί στα βόρεια προάστια.

Βίντεο, αρκετά σκληρά, που έχει στη διάθεση του το WarNews247 δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις παραδίδονται μαζικά στον ρωσικό Στρατό. Οι απώλειες είναι πολύ σοβαρές για τον ουκρανικό Στρατό.

Δυστυχώς για το Κίεβο και την ουκρανική Διοίκηση, το Soledar τελείωσε. Η μάχη χάθηκε.

Κανείς δεν κατάλαβε γιατί ενώ οι Ρώσοι πρόσφεραν 36 ώρες κατάπαυση του πυρός, η Διοίκηση των Ουκρανών δεν την αποδέχτηκε για να σώσει εκατοντάδες στρατιώτες και να τους πάρει από την πόλη. Τεράστιο λάθος. Μάλλον οι Ρώσοι γνώριζαν τι θα συμβεί και τους έδωσαν σανίδα σωτηρίας. Που όμως δεν την εκμεταλλεύτηκαν.

Σήμερα οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις διένυσαν μια απόσταση 2,5 χλμ μέσα στο Soledar ξεκινώντας από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ντεκονσκάγια (Dekonskaya) μέχρι τις πρώτες εισόδους των αλατωρυχείων.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές υπολογίζουν πως το Soledar θα εκκαθαριστεί πλήρως εντός μιας εβδομάδας και το Bakhmut θα πέσει εντός του μήνα.

Ρώσοι αξιωματούχοι εισηγούνται στην Διοίκηση να σφραγιστούν οι είσοδοι και οι έξοδοι των ορυχείων με τσιμέντο και να φρουρούνται επί 24ωρου βάσεως με drone και στρατιώτες μέχρι οι εγκλωβισμένες ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν.

Ότι έγινε περίπου και στο Azovstal ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος σε ανούσιες μάχες.

Το Soledar είναι μια στρατηγικής σημασίας πόλη. Διαθέτει ένα υπόγειο φρούριο, τα ορυχεία της επιχείρησης Artyomsol.

Το εργοστάσιο αυτό διαθέτει πέντε ορυχεία τα οποία συνδέονται με σήραγγες, σιδηροδρόμους και δρόμους. Τα ορυχεία φτάνουν σε βάθος έως και 280 μέτρων, και σε ορισμένα σημεία το πλάτος των περασμάτων φτάνει τα 17 μέτρα.

Μετά την έναρξη του πολέμου το 2014, οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκσυγχρόνισαν το σύστημα υπόγειων επικοινωνιών. Μετέτρεψαν τα ορυχεία σε πραγματικό φρούριο: εξόπλισαν αποθήκες, στρατώνες, ακόμη και πλατφόρμες για εξοπλισμό. Επιπλέον παγίδευσαν με εκρηκτικά και νάρκες τους δρόμους.

Ταυτόχρονα, το βάθος και η διακλάδωση των ορυχείων δεν επιτρέπει πρακτικά την καταστροφή τους από την επιφάνεια.

Βίντεο από το κέντρο του Soledar

Βίντεο: Ουκρανός στρατιώτης στο Soledar: “Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η πόλη πέφτει πολύ γρήγορα, πρέπει να διαφύγουμε ζωντανοί”.

Ρωσική προέλαση σε όλο το μέτωπο

“Ο ρωσικός στρατός επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην επίθεση στην κατεύθυνση του Αρτεμόφσκ και δεν σταματά τις επιθετικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου” αναφέρει η έκθεση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας:

-Την τελευταία ημέρα, τα ρωσικά στρατεύματα διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στις περιοχές των οικισμών: Stelmahovka και Ploschanka του Λουγκάνσκ, Belogorovka, Soledar, Krasnaya Gora, Vyemka, Podgorodnoye, Artemovsk, Kurdyumovka, Mayorsk, Severny, Vodyanoye, Krasnogoerov, Maryinka και Pobeda στο Ντονέτσκ.

-Στις κατευθύνσεις Novopavlovsk, Ζαπορίζιε και Χερσώνα, συνεχίζουν να διεξάγουν ενεργό άμυνα, βομβαρδίζοντας τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά μήκος της γραμμής σύγκρουσης.

-Στις κατευθύνσεις Kupyansky και Limansky, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προκάλεσαν απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε περιοχές 20 οικισμών. Μεταξύ αυτών είναι οι Ivanovka, Kupyansk, Dvurechnaya, Olshanka, Kislovka, Kotlyarovka και Starch στην περιοχή Χάρκοβο, Makeevka, Ploschanka και Dibrova στο Λουγκάνσκ.

-Στις κατευθύνσεις Artyomovsk και Avdeevsk, ο ρωσικός στρατός άνοιξε πυρ κατά Ουκρανικών δυνάμεων σε  περισσότερους από 40 οικισμούς. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Verkhnekamenskoye, Belogorovka, Artemovsk, Belaya Gora, Dyleevka, Avdeevka, Nevelskoye, Krasnogorovka, Maryinka και Novomikhailovka στο Ντονέτσκ.

-Την περασμένη ημέρα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν τρεις πυραυλικές επιθέσεις, 13 αεροπορικές επιδρομές και πραγματοποίησαν 68 επιθέσεις MLRS, συμπεριλαμβανομένης της κρίσιμης υποδομής των Artemovsk, Konstantinovka και Kurakhovo στο Ντονέτσκ.

Μαζικά ρωσικά χτυπήματα σε 102 περιοχές – 200 νεκροί

Την περασμένη ημέρα, η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό του Ρωσικού Στρατού έπληξαν 65 μονάδες πυροβολικού των Ουκρανών σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 102 περιοχές.

-Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας σκότωσαν περισσότερους από 200 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και αναπτύσσουν επίθεση στο μέτωπο του Ντόνετσκ.

-Στην περιοχή του χωριού Krasny Lyman (Ντονέτσκ) κτυπήθηκε το διοικητήριο της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

-Στις περιοχές Novomikhailovka, Chasov Yar της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και Otradokamenka της περιοχής Χερσώνα, καταστράφηκαν τρεις αποθήκες πυρομαχικών για το πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

-Στις περιοχές Avdiivka και Rai-Aleksandrivka καταστράφηκε πυροβολαρχία και ραντάρ του ουκρανικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300.

-Κατά τη διάρκεια της μάχης πυροβολικού στην περιοχή Pobeda της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ καταστράφηκε ένα σύστημα πυροβολικού D-20 σε θέση βολής.

-Ένα σύστημα πυροβολικού M-777 που κατασκευάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες καταστράφηκε κοντά στην πόλη Orekhov, στην περιοχή Zaporozhye.

-Επιπλέον, στις περιοχές του χωριού Vasiltsovka, στην περιοχή Χάρκοβο, και του Ivano-Daryevka, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, χτυπήθηκαν αμερικανικής κατασκευής ραντάρ αντι-πυροβολικού AN / TPQ-36 και AN / TPQ-50.

-Μαχητικό των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στην περιοχή Marivka (DPR) κατέρριψε αεροσκάφος Su-25 της Ουκρανικής Αεροπορίας.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταρρίφθηκαν πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές Novokrasnyanka, Kremennaya και περιοχή Zavodovka.

-Επιπλέον, οκτώ ρουκέτες HIMARS αναχαιτίστηκαν στις περιοχές Kopani, Sladkaya Balka και Ternovatoe, στην περιοχή Ζαπορίζιε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας