Σόιγκου: Στέλνει περισσότερα στρατεύματα στη Δύση: Η απειλή ΝΑΤΟ απαιτεί επαρκή απάντηση

1361

“Η συλλογική Δύση διεξάγει έναν πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας”

ΗΡωσία θα ενισχύσει τις δυνάμεις της στα δυτικά της σύνορα, μετά την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε, την Τετάρτη, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου, στην οποία τόνισε ότι «απειλές για τη στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας απαιτεί επαρκή και έγκαιρη απάντηση», αναφέρει το Reuters .

Η συλλογική Δύση διεξάγει έναν πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας», είπε ο Σόιγκου, τονίζοντας την «άνευ προηγουμένου υποστήριξή του» στην Ουκρανία παρέχοντας όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει το Κίεβο να αποκρούσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, θα εξετάσουμε ζητήματα που σχετίζονται με τη δημιουργία των στρατιωτικών περιοχών του Λένινγκραντ και της Μόσχας, με την ταυτόχρονη ενοποίηση των ομάδων στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα δυτικά μας σύνορα», ανακοίνωσε ο Σόιγκου κατά την έναρξη της συνεδρίασης. η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.

Επεσήμανε ότι η Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για την ανάπτυξη του στρατού της και αναμένεται επίσης να αναπτύξει σημαντικές δυνάμεις και όπλα του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία, η ένταξη της οποίας έχει σχεδόν διπλασιάσει το μήκος των χερσαίων συνόρων της Ρωσίας με τη δυτική στρατιωτική συμμαχία. Ο Σόιγκου χαρακτήρισε την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και τη μελλοντική είσοδο της Σουηδίας ως «σοβαρό αποσταθεροποιητικό παράγοντα».

Τα δύο σκανδιναβικά κράτη εγκατέλειψαν την παράδοση δεκαετιών της ουδετερότητάς τους, που διατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, υποβάλλοντας αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις αρχές του περασμένου έτους. «Στο φινλανδικό έδαφος, είναι πιθανό να αναπτυχθούν πρόσθετα στρατιωτικά τμήματα και όπλα επίθεσης του ΝΑΤΟ, ικανά να χτυπήσουν κρίσιμους στόχους στη βορειοδυτική Ρωσία σε σημαντικό βάθος», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με το News.ro.

Υπενθύμισε επίσης ότι η Πολωνία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να χτίσει τον πιο ισχυρό στρατό στην ήπειρο και έγινε «το κύριο όργανο της αντιρωσικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής». Ο Σόιγκου δήλωσε ότι ο αριθμός των στρατιωτικών μονάδων του ΝΑΤΟ που προέρχονται από έξω από την περιοχή και σταθμεύουν στην Ανατολική Ευρώπη έχει αυξηθεί δυόμισι φορές από τον περασμένο Φεβρουάριο και ότι τώρα ανέρχονται σε 30.000 συνολικά.

«Αυτές οι απειλές για τη στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας απαιτούν επαρκή και έγκαιρη απάντηση. Θα συζητήσουμε τα απαραίτητα μέτρα για την εξουδετέρωση τους κατά τη συνάντηση και θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας