Σεβεροντονέτσκ: Οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη εκτός του δυτικού τομέα

2791
Σεβεροντονέτσκ: Οι Ρώσοι κατέλαβαν

Πολύ άσχημα εξελίσσεται η μάχη του Σεβεροντονέτσκ για τους Ουκρανούς καθώς οι Ρώσοι έχουν διεισδύσει ακόμα περισσότερο μέσα στην πόλη έχοντας περιορίσει τις δυνάμεις του Κιέβου μόνο στον δυτικό τομέα της πόλης.

Έχει απομείνει μόνο μία γέφυρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαφύγουν οι Ουκρανοί από την πόλη αν και η γέφυρα αυτή σύμφωνα με τους Ρώσους βρίσκεται εντός ακτίνας βολής.

Oι Ρώσοι κατάφεραν να καταλάβουν και το ξενοδοχείο Mir το οποίο δεσπόζει σε στρατηγικό σημείο της πόλης.

Χαρακτηριστικό βίντεο δείχνει σήμερα τους Τσετσένους να πολεμούν μέσα από τα παράθυρα του Μir.

Οι Ρώσοι σκοπίμως έχουν αφήσει ανοιχτή την δίοδο στην μόνη γέφυρα που έχει απομείνει για να διαφύγουν οι Ουκρανοί και να αποφευχθεί η περαιτέρω αιματοχυσία.

Το Κίεβο όμως αρνείται να δώσει την εντολή αποχώρησης έχοντας εγκαταλείψει τους άνδρες του σε μία σίγουρη καταστροφή.

Παρά τις προσπάθειες των Δυτικών να πείσουν την κοινή γνώμη περί ουκρανικής ανωτερότητας στα πεδία των μαχών έρχεται η πραγματικότητα σκληρή και αδυσώπητη να δείξει πως τα πράγματα δεν συμβαίνουν όπως παρουσιάζονται.

Με εκτενές δημοσίευμα η Washigton Post αναφέρεται στο γεγονός ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες που πολεμούν στο Ντόνμπας νιώθουν προδομένοι και εγκαταλειμμένοι από την ηγεσία τους και το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο.

Μάλιστα Ουκρανοί στρατιώτες που διέφυγαν πρόσφατα από το Σεβεροντονέτσκ αρνούμενοι να εκτελέσουν τις εντολές του Γενικού Επιτελείου, δήλωσαν στην αμερικανική εφημερίδα πως όταν οοι Ρώσοι ξεκινούσαν τον βομβαρδισμό των θέσεών τους με πυροβολικό και ρουκέτες Grad παρακαλούσαν «να σταματήσει».

Από τον δικό τους λόχο από 120 άνδρες, απέμειναν 54!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας