Ρωσική πυραυλική επίθεση στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές-“Ισοπέδωση” μισθοφορικού κέντρουστο Τσερκάζι

5786

Ιδιαίτερα σφοδρός ήταν ο βομβαρδισμός του Κιέβου. Οι Ρώσοι μάλιστα ισχυρίζονται πως κατέστρεψαν όλους τους στόχους.

Στο Τσερκάζι, κατέστρεψαν κέντρο διαμονής μισθοφόρων με άγνωστο αριθμό θυμάτων.

Επρόκειτο για ξενοδοχείο και διέμεναν εκατοντάδες Δυτικοί μισθοφόροι.

Επλήγησαν επίσης οι πόλεις Λβιβ, Χάρκοβο και Χερσώνα. Στο Λβιβ χτυπήθηκαν βασικές ενεργειακές υποδομές για όλη την Δυτική Ουκρανία.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι έρχονται «δύσκολοι μήνες» μετά την σημερινή μαζική επίθεση με ρωσικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας που στοχοθέτησαν πολλές πόλεις της χώρας.

Το νέο κύμα ρωσικών πυραύλων cruise έπληξε την Ουκρανία μερικές ώρες μετά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το βήμα του ΟΗΕ κατά την οποία την Ρωσια για «εγκληματική επιθετικότητα».

Η επικείμενη άφιξη του χειμώνα αναμένεται να είναι πολύ βολική για την Ρωσία σε αντίθεση με την Ουκρανία και την Δύση που «αιμορραγεί» οικονομικά για να την στηρίξει.

Θα ξεκινήσει εκ νέου εκστρατεία πληγμάτων για να βυθίσει την χώρα στο σκοτάδι και το κρύο, όπως τον χειμώνα του 2022, ενώ την ίδια στιγμή θα ενισχύσει τις αμυντικές της γραμμές, τις αντιαρματικές τάφρους και θα συμπληρώσει εκ νέου τα ναρκοπέδια της στο σύνολο του ουκρανικού  μετώπου.

Δεδομένου ότι οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν πλέον επαρκείς εφεδρείες κυρίως λόγω λειψανδρίας αυτό μπορεί να ισοδυναμεί με ολοκληρωτική ήττα όταν ξεκινήσουν εκ νέου οι επιθετικές ενέργειες την άνοιξη.

Ταυτόχρονα η Ρωσία θα στείλει νέες ενισχύσεις και «φρέσκες» μονάδες στα μέτωπα, ενώ στο μεταξύ συνεχίζει να δημιουργεί στιβαρές στρατιωτικές υποδομές στα εδάφη που έχει ενσωματώσει με αποτέλεσμα πλέον οι Ουκρανοί να αντιμετωπίζουν στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν τα πλεονεκτήματα μονάδων που δρουν σε «δικό τους έδαφος», με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον εφοδιασμό τους.

«Μας περιμένουν δύσκολοι μήνες: η Ρωσία θα συνεχίσει να επιτίθεται στις ενεργειακές και κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεις» της Ουκρανίας, προέβλεψε ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας Ολέξι Κουλέμπα στο Telegram, κατηγορώντας τους Ρώσους ότι θέλουν να «σπείρουν τον πανικό και τον τρόμο».

Για πρώτη φορά μέσα σε έξι μήνες, ενεργειακές υποδομές στο δυτικό και το κεντρικό τμήμα της χώρας υπέστησαν ζημιές από τα ρωσικά χτυπήματα, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές, όπως ανακοίνωσε η εταιρία διαχείρισης του εθνικού δικτύου Ukrenergo μέσω Telegram.

«Λόγω των επιπτώσεων της πρώτης επίθεσης του εχθρού σε έξι μήνες, υπάρχουν ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε δυτικές και κεντρικές περιοχές», ανέφερε η Ukrenergo, σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πέντε περιοχές –Κίεβο, Ζιτομίρ, Ντιπροπετρόφσκ, Ρίβνε και Χάρκοβο.

Ενώ ο Βαλέρι Ζαλούζνι, επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ότι η Ουκρανία «κατέστρεψε 36 πυραύλους κρουζ» από «σύνολο» 43 αλλά φυσικά πρόκειται για νούμερα που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν και σίγουρα είναι διογκωμένα καθώς οι ίδιοι οι Ουκρανοί δεν θα μιλούσαν για τόσο εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές τους.

Σε συντριπτικά πλήγματα σε όλη την ουκρανική επικράτεια προχώρησαν σήμερα οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε ενεργειακές υποδομές και στα δίκτυα ύδευσης πολλών ουκρανικών πόλεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας