Ρωσικά ΜΜΕ: Νεκροί δύο εισαγγελείς των φιλορώσων αυτονομιστών στο Λουγκάνσκ

933

Σκοτώθηκαν οι Γενικός Εισαγγελέας και ο βοηθός του

Ο γενικός εισαγγελέας της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) στην ανατολική Ουκρανία και ο αναπληρωτής του σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στα γραφεία τους την Παρασκευή, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο γενικός εισαγγελέας του LNR Σεργκέι Γκορένκο υπέκυψε από τα τραύματά του ως αποτέλεσμα έκρηξης στο γραφείο του», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Βίντεο που κυκλοφορεί- αλλά δεν έχει επαληθευτεί- φαίνεται να δείχνει ζημιές στο κτίριο που στεγάζει το γραφείο του εισαγγελέα.

To Λουγκάνσκ αποτελεί μία από τις περιοχές που δέχονται την πίεση των ουκρανικών δυνάμεων στο πλαίσιο της αντεπίθεσής τους για την ανακατάληψη εδαφών από τους Ρώσους.  Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αντεπιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία, πιέζοντας όλο και περισσότερο τις ρωσικές θέσεις και τις γραμμές υλικοτεχνικής υποστήριξης στο ανατολικό Χάρκοβο, στο βόρειο Λουγκάνσκ και στις ανατολικές περιφέρειες του Ντονέτσκ.

Νωρίτερα υπήρξαν επίσης αναφορές για πλήγματα στη Χερσώναστο νότο, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ουκρανική πλευρά.

naftemporiki.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας