Ρωσία-Καταδικάζει σθεναρά την Ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του Ιράν στη Συρία

727
ΜΟΣΧΑ (Sputnik) – Η Ρωσία καταδικάζει έντονα την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο το κτίριο του γενικού προξενείου του Ιράν στη Δαμασκό και θεωρεί απαράδεκτες τις επιθέσεις σε διπλωματικές εγκαταστάσεις, δήλωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) επιβεβαίωσε ότι η ισραηλινή επίθεση στο κτίριο του γενικού προξενείου του Ιράν στη Δαμασκό της Συρίας σκότωσε δύο στρατηγούς του IRGC, τον στρατηγό Mohammad Reza Zahedi και τον ταξίαρχο Mohammad-Hadi Haji-Rahimi, και πέντε αξιωματικούς.
“Καταδικάζουμε σθεναρά αυτήν την επίθεση στην ιρανική προξενική αποστολή στη Συρία. Θεωρούμε ότι οποιεσδήποτε επιθέσεις σε διπλωματικές και προξενικές εγκαταστάσεις … είναι εντελώς απαράδεκτες”, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι όποιες επιθετικές ενέργειες του Ισραήλ είναι «εντελώς απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν», πρόσθεσε το υπουργείο.
«Προτρέπουμε την ισραηλινή ηγεσία να εγκαταλείψει την πρακτική προκλητικών ενεργειών βίας στο έδαφος της Συρίας και άλλων γειτονικών χωρών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες σε όλη την περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ιρανική σημαία - Sputnik International, 1920, 01.04.2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας