Ρ.Τ.Ερντογάν σε ΕΕ: «Επιβάλλατε απαγόρευση στον Ντοστογιέφσκι-Είστε ανόητοι»

1382

Επίθεση Ρ.Τ.Ερντογάν στην ΕΕ για το «κυνήγι μαγισσών» κατά του ρωσικού λαού

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως στη Γερμανία και την Ιταλία για τις διώξεις σε βάρος Ρώσων καλλιτεχνών, αλλά και για τις απαγορεύεις ρωσικών έργων. 

Επίσης, κατηγόρησε ΗΠΑ και Ευρώπη για στρατιωτική ενίσχυση των Κούρδων της Συρίας.

«Είναι απαραίτητο ο δυτικός κόσμος να αντιμετωπίσει πια αυτή την αρρώστια του ρατσισμού που σαν καρκίνος τυλίγει τις κοινωνίες» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας χθες Τετάρτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Reuters/Murat Cetinmuhurdar).

«Οπως δεν αποδεχόμαστε την έλλειψη στήριξης προς την Ουκρανία, έτσι και δεν αποδεχόμαστε και τις πρακτικές που παραπέμπουν σε κυνήγι μαγισσών κατά του ρωσικού λαού, κατά της ρωσικής λογοτεχνίας, των φοιτητών και καλλιτεχνών» πρόσθεσε.

Και συνέχισε, αναφέροντας παραδείγματα από τη Γερμανία και την Ιταλία:

«Δείτε χάλια. Βλέπετε στη Γερμανία, ο μαέστρος της φιλαρμονικής απολύεται ως φίλος του Πούτιν. Μα γίνεται τέτοια ανοησία; Γίνεται τέτοια ανοησία; Από την άλλη πλευρά βλέπετε πως στην Ιταλία και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλεται απαγόρευση στα έργα του Ντοστογιέφσκι. Μα γίνεται τέτοια ανοησία; Ποια η διαφορά ανάμεσα σε αυτό και στην ιστορική καταστροφή και κάψιμο της βιβλιοθήκης της Βαγδάτης; Ιδια είναι αυτά».

Επίσης, επικαλούμενος την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, μίλησε για τις γεωτρητικές εργασίες της Τουρκίας και την αγορά νέου πλοίου-γεωτρύπανου.

«Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι το κατά κεφαλήν εθνικό μας εισόδημα αυξήθηκε πάνω από 900 δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος και έτσι παρά την αύξηση της ισοτιμίας έφτασε στα 9.539 δολάρια.

»Παρακολουθούμε στενά τις αυξήσεις στα τιμολόγια των καυσίμων που προκλήθηκαν από την ταχεία άνοδο των τιμών του πετρελαίου πέρυσι. Πρώτα ο Θεός αυξάνουμε τώρα τα γεωτρύπανά μας σε τέσσερα. Πρώτα ο Θεός αγοράζουμε ολοκαίνουργιο τέταρτο πλοίο-γεωτρύπανο και έτσι θα γίνουμε πολύ πιο ισχυροί στις εργασίες γεωτρήσεων» είπε.
Για τον πόλεμο στην Ουκρανία σημείωσε:

«Οι οργανισμοί που έχουν ως αποστολή την παγκόσμια ασφάλεια και τη διασφάλιση της σταθερότητας, απέναντι σε αυτήν την εικόνα που αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα, δυστυχώς δεν κουνάνε ούτε το δαχτυλάκι τους. Αναρωτιέμαι.

»Πού είναι αυτές οι χώρες που παγκοσμίως λένε πως διαθέτουν ισχύ στα χέρια τους; Μήπως ήρθαν; Παρείχαν μήπως την απαραίτητη στήριξη; Οχι αλλά δίνουν μόνο πολλές συμβουλές».

Και αναφερόμενος στη στάση της Δύσης απέναντι στους Κούρδους της Συρίας, επιτέθηκε στις ΗΠΑ και την Ευρώπη:

«Μάλιστα και πέρα από αυτό, προσπάθησαν να σταματήσουν τις πέραν των συνόρων στρατιωτικές μας επιχειρήσεις που είχαν ως σκοπό τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Σε αυτήν τη διαδικασία όχι μόνο αφεθήκαμε μόνοι μας αλλά ταυτόχρονα υποστήκαμε πολλές ανοιχτές και καλυμμένες απειλές, εκβιασμούς και εμπάργκo.

»Υπό το πρόσχημα του αγώνα κατά του ISIS, είδαμε να νομιμοποιούν την τρομοκρατική οργάνωση και να τη στηρίζουν με δεκάδες χιλιάδες φορτηγά όπλων. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται η ΗΠΑ και η Ευρώπη. Σε αυτούς τους τρομοκράτες παρείχαν κάθε είδους στήριξη με διάφορα όπλα, οχήματα και πυρομαχικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας