Ρ.Καντίροφ: «Θέμα χρόνου η πλήρης κατάληψη της Μαριούπολης»

1067
Θέμα χρόνου η πλήρης κατάληψη

Την κατάληψη του Δημαρχείου της Μαριούπολης ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ καθώς την πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας πολιορκούν οι ρωσικές δυνάμεις, στο πλευρό των οποίων μάχονται οι μονάδες του Καντίροφ.

«Οι άντρες αναφέρουν μέσω ραδιοεπικοινωνίας ότι απελευθέρωσαν το κτίριο της διοίκησης της Μαριούπολης κι ότι ύψωσαν τη σημαία μας», έγραψε ο Ραμζάν Καντίροφ στο Telegram, υποστηρίζοντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν «εγκαταλείψει τις θέσεις τους».

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο ίδιος πρόσθεσε πως άλλες ρωσικές μονάδες προωθούνται παράλληλα σε αυτό το μεγάλο λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία. «Με τη βοήθεια του Αλλάχ, η Μαριούπολη σύντομα θα καθαριστεί πλήρως», σημείωσε.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ανακοίνωσε στις 17 Μαρτίου ότι 1.000 Τετσένοι εθελοντές βρίσκονταν καθ’ οδόν για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι βρίσκεται στην Ουκρανία, στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων, σε ένα αεροδρόμιο που έχουν καταλάβει κοντά στο Κίεβο. Αυτή η πληροφορία δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή και έχει τεθεί εν αμφιβόλω από Ουκρανούς αξιωματούχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας