Προέλαση των Ρώσων στο Severodonetsk-Σημαντικές απώλειες οι Ουκρανοί-Απωθήθηκαν στα περίχωρα

1188
Προέλαση των Ρώσων στο Severodonetsk

Το Κίεβο είχε υποστηρίξει ότι οι δυνάμεις του αντεπιτέθηκαν πριν από μερικές ημέρες και ανακατέλαβαν σχεδόν τη μισή πόλη.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών στην πόλη Severodonetsk της ανατολικής Ουκρανίας και πλέον ελέγχουν μόνο τα περίχωρά της, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Luhansk, Serje Gaidai, μιλώντας στον ενημερωτικό ιστότοπο RBC-Ukraine.
Το Κίεβο υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του αντεπιτέθηκαν πριν από μερικές ημέρες και ανακατέλαβαν σχεδόν τη μισή πόλη.
Όμως ο κυβερνήτης του Luhansk υποστηρίζει ότι δεν είχε νόημα να παραμείνουν εκεί όταν η Ρωσία άρχισε να ισοπεδώνει την περιοχή με βομβαρδισμούς και αεροπορικά πλήγματα.
«Οι δυνάμεις μας τώρα ελέγχουν και πάλι μόνο τα περίχωρα της πόλης.
Αλλά η μάχη συνεχίζεται, (οι ουκρανικές δυνάμεις) υπερασπίζονται το Severodonetsk, είναι αδύνατον να πούμε ότι οι Ρώσοι ελέγχουν πλήρως την πόλη», πρόσθεσε.
Από τη μεριά του, το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε ότι οι Ουκρανοί έχασαν περίπου 300 στρατιώτες «κατά την απελευθέρωση του Svyatogorsk από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Ο Igor Konashenko τόνισε ότι η ουκρανική πλευρά στο Donbass υφίσταται σημαντικές απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
«Μόνο κατά την απελευθέρωση του Sviatogorsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, σε τρεις ημέρες μάχης, οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων ανήλθαν σε περισσότερους από 300 στρατιώτες, έξι άρματα μάχης, 15 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης διαφόρων τύπων».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν επίσης 36 πυροβόλα και όλμους πεδίου, πάνω από 20 οχήματα και τέσσερις εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών Grad.

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το κέντρο του Donetsk

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε την Τετάρτη 8 Ιουνίου το κέντρο του Ντόνετσκ κοντά στην πλατεία Λένιν.
Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Alexei Kulemzin.
«Οι βομβαρδισμοί του κεντρικού τμήματος της πόλης συνεχίζονται.
Αφίξεις στην περιοχή της πλατείας Λένιν», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία σε αυτήν την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός από τα πιο ακριβά.
Το Αρχηγείο της Εδαφικής Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) ανέφερε ότι ο βομβαρδισμός έγινε στην περιοχή Voroshilovsky.
Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρία άτομα.
Όπως πρόσθεσε ο Kulemzin, ανάμεσά τους είναι μια έγκυος και ένα παιδί.
«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, έχουμε πληροφορίες για τρία θύματα, πρόκειται για δύο γυναίκες και ένα παιδί, το παιδί έχει πάθει σοκ, μία από τις γυναίκες είναι έγκυος», είπε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya-24 .
Ο Kulemzin διευκρίνισε ότι στα θύματα παρέχεται ιατρική βοήθεια.
«Ταυτόχρονα, βομβαρδίστηκε και το κέντρο της συνοικίας Λένινσκι», πρόσθεσε ο δήμαρχος του Ντόνετσκ.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του TASS, ένα κτίριο κατοικιών, μια στάση λεωφορείου και ένα περίπτερο υπέστησαν επίσης ζημιές στην περιοχή Voroshilovsky.
Επιπλέον, οι αστικές εγκαταστάσεις στην πλατεία Universitetskaya, περίπου 1,5 χλμ. από την πλατεία Λένιν, υπέστησαν ζημιές.
Σύμφωνα με πηγή των επιχειρησιακών υπηρεσιών, μια από τις οβίδες κόλλησε στο ταβάνι καφετέριας στο κέντρο της πόλης.

Ποιος ο βασικός στόχος της Ρωσίας 

Ο βασικός στόχος η δημιουργία μιας στρατηγικής χερσαίας γέφυρας που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με την περιοχή του Donbass στην Ανατολική Ουκρανία έχει επιτευχθεί.
Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι οι δρόμοι και οι σιδηρόδρομοι μεταξύ της δυτικής Ρωσίας και της Κριμαίας έχουν πλέον ολοκληρωθεί και λειτουργούν.
«Έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την επανέναρξη της πλήρους κυκλοφορίας μεταξύ Ρωσίας, Donbass, Ουκρανίας και Κριμαίας σε έξι σιδηροδρομικά τμήματα».
«Έχουν ανοίξει οι οδικοί άξονες από το έδαφος της Ρωσίας κατά μήκος της ηπειρωτικής χώρας προς την Κριμαία».
Το λιμάνι της Μαριούπολης λειτουργεί.
«Ολοκληρώθηκε η αποναρκοθέτηση του λιμανιού της Μαριούπολης.
Λειτουργεί κανονικά και τα πρώτα φορτηγά πλοία ελλιμενίστηκαν».

Τι αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ;

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένας από τους στόχους της Ρωσίας είναι να δημιουργήσει την επιθυμητή «χερσαία γέφυρα» που συνδέει Κριμαία και Donbass ωστόσο η Ρωσία είναι «αποφασισμένη να οικοδομήσει μια χερσαία γέφυρα σε εδάφη που ελέγχονται στη Μολδαβία», που βρίσκεται στα δυτικά της Ουκρανίας.
«Εκτιμούμε ότι ο Πρόεδρος Putin προετοιμάζεται για παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία κατά την οποία εξακολουθεί να σκοπεύει να επιτύχει στόχους πέρα από το Donbass», υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ρωσικός στρατός θέλει να επεκτείνει τη χερσαία γέφυρα στην Υπερδνειστερία», την ημιαυτόνομη περιοχή στη Μολδαβία που υποστηρίζει την Ρωσία.
Τα ουκρανικά λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις ήταν έτοιμα για αποστολές σιτηρών, σε αντίθεση με τα λιμάνια της Ουκρανίας που ακόμη είναι γεμάτα νάρκες.
Η Ρωσία έχει καταλάβει το 70% των ακτών της Ουκρανίας σε σχεδόν 15 εβδομάδες πολέμου και τα πολεμικά της πλοία ελέγχουν τη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα…

Τι συμβαίνει στο μέτωπο του πολέμου; – Οι ρώσοι έχουν τον έλεγχο του Severodonetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις σε διάφορες τοποθεσίες στην ανατολική Ουκρανία και έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του Severodonetsk.
Επίσης ανέπτυξαν επιπλέον στρατεύματα ανατολικά του Bakhmut για να ανανεώσουν τις επιθέσεις για να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε αυτοκινητόδρομους βορειοανατολικά του Bakhmut.
Τα ρωσικά στρατεύματα βόρεια του Slovyansk πιθανότατα θα επιδιώξουν να προχωρήσουν προς το Slovyansk και το Kramatorsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις στον Νότιο Άξονα φέρονται να αναδιατάσσονται από την Περιφέρεια Zaporizhia προς την Περιφέρεια Kherson, πιθανότατα για να υποστηρίξουν τις ρωσικές αμυντικές θέσεις που έχουν απειληθεί από τις ουκρανικές αντεπιθέσεις κατά μήκος των συνόρων Mykolaiv – Kherson νότια του Davydiv Brid.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν την πλειονότητα του οικιστικού τομέα του Severodonetsk και πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον ουκρανικών θέσεων στη βιομηχανική ζώνη τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να προχωρήσουν στο Slovyansk νοτιοανατολικά από την περιοχή Izyum και δυτικά από το Lyman, προσπαθώντας να διαπεράσουν τις ουκρανικές άμυνες που έχουν σταματήσει τις περισσότερες άμεσες μετωπικές επιθέσεις από το Izyum.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επιχειρούν να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή Severodonetsk – Lysychansk τόσο από την περιοχή Toshkivka – Ustynivka στα νότια όσο και από το Kupyansk στα βορειοδυτικά.

Οι ρώσοι άρχισαν να αποσύρουν στρατεύματα από θέσεις στην περιφέρεια Zaporizhia, πιθανόν για να ενισχύσουν τη ρωσική άμυνα στη βορειοδυτική περιφέρεια Kherson.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να ανακτήσουν θέσεις στη δυτική (τώρα κατεχόμενη από την Ουκρανία) όχθη του ποταμού Ihulets στις 7 Ιουνίου.

Ανατολική Ουκρανία – Οι ρώσοι ελέγχουν το 97% των εδαφών του Luhansk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες για να προχωρήσουν νοτιοανατολικά του Izyum προς το Slovyansk στις 7 Ιουνίου.
Πλέον θέλουν να προχωρήσουν προς τα σύνορα της Περιφέρειας Kharkiv – Donetsk και γύρω από το Dovhenke, το Dolyna, το Krasnopillya και το Bohorodychne
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν αρκετούς οικισμούς στην περιοχή νοτιοανατολικά του Izyum και βόρεια του Slovyansk, συμπεριλαμβανομένων των Svyatohirsk, Studenok, Yarova και Drobysheve.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να προχωρήσουν στο Slovyansk και από τις δύο θέσεις γύρω από το Izyum καθώς και από το Lyman στα δυτικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν την πλειονότητα του οικιστικού τομέα του Severodonetsk και πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον ουκρανικών θέσεων στη βιομηχανική ζώνη Azot.
O Ρωσικός στρατός έχει καταλάβει το 97% της περιφέρειας Luhansk, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου του οικιστικού τμήματος του Severodonetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να ελέγχουν επίσης το Metolkine και το Borivske, δύο νοτιοανατολικά προάστια του Severodonetsk.
Οι δορυφορικές εικόνες Maxar από τις 6 Ιουνίου έδειξαν ρωσικές MLRS και ρυουλκόμενες αποστολές πυροβολικού προσανατολισμένες προς το Severodonetsk, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο πυροβολικό για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις τους γύρω από το Severodonetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επιχειρούν να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή Severodonetsk – Lysychansk τόσο από την περιοχή Toshkivka – Ustynivka στα νότια όσο και από το Kupyansk στα βορειοδυτικά.
Τα ρωσικά στρατεύματα πιθανότατα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες να οδηγήσουν βόρεια προς το Lysychansk από την περιοχή Toshkivka – Ustynivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να επιτεθούν στο Lysychansk χωρίς να χρειαστεί να διασχίσουν τον ποταμό Siverskyi μέσα από το Severodonetsk και λόγω της ουκρανικής άμυνας.
Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν την Toshkivka και οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να ελέγξουν αυτόν τον οικισμό προκειμένου να υποστηρίξουν το σχέδιο προώθησης στο Lysychansk από τη δυτική όχθη του Siverskyi.
Οι γεωτοποθετημένες δορυφορικές εικόνες έδειξαν επιπλέον τις ρωσικές δυνάμεις να κατασκευάζουν μια πλωτή γέφυρα στο Kupyansk της Περιφέρειας kharkiv.
Το Kupyansk βρίσκεται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου P07 που εκτείνεται νοτιοανατολικά από την περιφέρεια Kharkiv κατευθείαν στο Severodonetsk – Lysychansk και η κατασκευή της γέφυρας μπορεί να υποδηλώνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα ενισχύουν τις γραμμές επικοινωνίας γύρω από το Kupyansk για να υποστηρίξουν καλύτερα τις επιχειρήσεις στην περιφέρεια Luhansk.

Νότιος Άξονας – Στο επίκεντρο Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρουν στρατεύματα από θέσεις στην περιφέρεια Zaporizhia, για να ενισχύσουν τη ρωσική άμυνα στη βορειοδυτική περιφέρεια Kherson.
Ο Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Zaporizhia, Oleksandr Starukh, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετεγκαθίστανται από τη Μελιτόπολη νότια της πόλης Zaporizhia, προς την κατεύθυνση της Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να ανακτήσουν θέσεις στη δυτική (τώρα κατεχόμενη από την Ουκρανία) όχθη του ποταμού Ihulets στις 7 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν αντεπιθέσεις κατά των Lozove και Bila Krynytsia στα ανατολικά σύνορα Kherson – Mykolaiv.
Ρωσικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τον στρατηγικό οικισμό Davydiv Brid, που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Inhulets.
Η ουκρανική αεροπορία φέρεται να διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές εναντίον περιοχών στην περιφέρεια Kherson.
aa1_2.png

aa2_2.png

aa3.jpg
aa4.jpg

aa5_1.png

aa6.png

aa7.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας