Πρόεδρος της Σρι Λάνκα επιβιβάστηκε ως κλέφτης σε πολεμικό πλοίο για διάσωση

881
Σρι Λάνκα επιβιβάστηκε ως κλέφτης

Πόσοι «ηγέτες» στην Ευρώπη θα έχουν την ίδια τύχη

Ένα πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην κατοικία του πρωθυπουργού της Σρι Λάνκα το βράδυ του Σαββάτου στο Κολόμπο, βάζοντας φωτιά, έγινε γνωστό από την αστυνομία και το περιβάλλον του πρωθυπουργού.
«Διαδηλωτές εισέβαλαν στην ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε και την πυρπόλησαν», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει όπως γράφουν όσοι το ανήρτησαν, τον πρόεδρο της χώρας να τρέχει για να επιβιβαστεί σε πολεμικό πλοίο για να εγκαταλείψει τη χώρα… Φαίνεται ότι το ποτήρι έχει αρχίσει να ξεχειλίζει σε πολλά σημεία του πλανήτη, όχι μόνο στη Σρι Λάνκα.

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα θα παραιτηθεί την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, ο Μαχίντα Αμπιγουαρντάνα.

Ο Ρατζαπάξα φυγαδεύτηκε νωρίτερα σήμερα από την επίσημη κατοικία του στο Κολόμπο λίγα λεπτά προτού εισβάλουν σε αυτή χιλιάδες διαδηλωτές, σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

«Για να εξασφαλίσει μια ειρηνική μετάβαση, ο πρόεδρος δήλωσε ότι επρόκειτο να παραιτηθεί στις 13 Ιουλίου», τόνισε ο Αμπιγουαρντάνα στην τηλεόραση.

Η Σρι Λάνκα πλήττεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της. Είναι αντιμέτωπη με τεράστια έλλειψη συναλλάγματος, που δεν της επιτρέπει να εισάγει επαρκείς ποσότητες τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων απαραίτητων προϊόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας