Πρόεδρος Gazprom: Η ζήτηση για εμπορεύματα αντικαθιστά αυτήν για συναλλαγματικά αποθέματα

710

Τεκτονική μετατόπιση στην παγκόσμια οικονομία

Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, το….σλαβικό Νταβός, ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ έδωσε στίγμα για την οικονομική συνέχεια του πλανήτη δηλώνοντας:  Ότι η έμφαση στο οικονομικό και εμπορικό κομμάτι, έχει πλέον μετατοπιστεί στην πλευρά του εμπορικού. Από εδώ και πέρα μπορείς να το ορίσεις ως “Δικά μας τα προϊόντα, δικοί μας και οι κανόνες”. Είναι μέρος της παγκόσμιας τεκτονικής μετατόπισης που υφίσταται η παγκόσμια οικονομία.

Ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε ένα ρωσικό ελικόπτερο Ka-52 κοντά στη Χερσώνα

Ο Μίλερ τόνισε ότι την δεδομένη στιγμή, η ζήτηση για τα εμπορεύματα αντικαθιστά τη ζήτηση για συναλλαγματικά αποθέματα, πράγμα που σημαίνει ότι “το παιχνίδι του ονομαστικού χρήματος έχει τελειώσει, αυτό το σύστημα δεν επιτρέπει τον έλεγχο της προσφοράς πόρων”.

Σημείωσε επίσης ότι στους νέους οικονομικούς κανόνες που διαμορφώνονται, θα δοθεί βασικός ρόλος στη χώρα μας. “Το πλαίσιο της νέας οικονομικής δομής του κόσμου θα καθοριστεί από τη Ρωσία”, τόνισε ο Αλεξέι Μίλερ.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Gazprom μίλησε για τους κλυδωνισμούς των τιμών και τον πληθωρισμό που προκαλούνται από το σταδιακό ξεθώριασμα του “συστήματος Bretton Woods”. Υπενθυμίζεται ότι έτσι ονομάζεται το διεθνές σύστημα οργάνωσης των νομισματικών σχέσεων και των εμπορικών πληρωμών (Σύστημα ισοτιμιών), το οποίο καθιερώθηκε ως αποτέλεσμα της Διάσκεψης του Bretton Woods το 1944. Αντικατέστησε το χρηματοπιστωτικό σύστημα, στο οποίο η αξία όλων των χαρτονομισμάτων και κερμάτων που κυκλοφορούν σε μετρητά εκφράζεται και εγγυάται από μια ορισμένη ποσότητα χρυσού και τα χρήματα αυτά μπορούν να ανταλλάσσονται άμεσα με χρυσό σε ένα καθιερωμένο ισοδύναμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας