Η επικίνδυνη αποστολή επιπλέον όπλων στην Ουκρανία και τα “ελβετικά τυριά”

659
Η επικίνδυνη αποστολή επιπλέον όπλων

Αποκαλυπτική (και ΝΑΤΟϊκή) παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος απέφυγε να ενημερώσει αναλυτικά, υποστηρίζοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις στο υπουργείο…

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά την παραδοχή πως οι «σύμμαχοι» ζητούν οπλικά συστήματα απαραίτητα για την άμυνα της χώρας ώστε να τα στείλουν στην Ουκρανία, όπως αποκάλυψε ο «Ημεροδρόμος», επιβεβαίωσε τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ αλλά και σε «προμηθευτή» οπλικών συστημάτων, πρώτης γραμμής, στην Ουκρανία.

Παρ’ όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέφυγε να ενημερώσει αναλυτικά, υποστηρίζοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις στο υπουργείο. Ενημέρωση για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τον υπουργό Αμυνας και όχι σε κάποια επικοινωνία στο υπουργείο, ζήτησε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Ση συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο υπουργός Άμυνας υπερασπίστηκε με καμάρι τη μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κόμβο των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων προς την ανατολική οριογραμμή του ΝΑΤΟ, με κέντρο την Αλεξανδρούπολη.

Η κυβέρνηση έχει ήδη αποστείλει στο Κίεβο, εκτός από τα τυφέκια «Καλάσνικοφ», αριθμό πολυβόλων FN MAG, αδιευκρίνιστο αριθμό φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων «Stinger»βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, αλλά και ρουκέτες συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών RM-70.

Τα υλικά αυτά πάρθηκαν από «αποθήκες τρίτης γραμμής» και «δεν επηρεάζουν την υφιστάμενη στάθμη πυρομαχικών ετοιμότητας», ισχυρίστηκε. Παράλληλα,  ανακοίνωσε ότι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη στη Βουλγαρία στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ΝΑΤΟϊκών σχηματισμών μάχης στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ.

Χαρακτηριστικό της κυβερνητικής πολιτικής συμπεριφοράς στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ότι,  σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται «οργισμένος» για διαρροές τις οποίες εντόπισε στα επιτελεία και αφορούν στην αμυντική διάταξη της χώρας. «Μίλησαν οι αρχηγοί των επιτελείων και πέντε λεπτά μετά ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο ο οποίος προφανώς είχε μιλήσει με αξιωματικό από εκεί και μας έλεγε για τη διάταξη στο νησί. Πέντε λεπτά μετά τους αρχηγούς» είπε αρχικά ο Υπουργός χαρακτηρίσει «ελβετικό τυρί» τα επιτελεία.

«Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η κατασκοπεία πλέον. Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί;Είναι σημείο ανησυχίας αυτό . Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να  μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των ΕΔ δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας