Πόλεμος στους δρόμους του Λονδίνου -Επιδρομές από κουκουλοφόρους ακτιβιστές

1284

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στους δρόμους του Λονδίνου, με τους διαδηλωτές να εξαπολύουν μαζικές επιθέσεις στις κάμερες που εποπτεύουν τη Ζώνη Εξαιρετικά Χαμηλών Εκπομπών Ρύπων.

Ένας άτυπος πόλεμος έχει ξεσπάσει στους δρόμους του Λονδίνου μετά την απόφαση του δημάρχου, Sadiq Khan, να επεκτείνει τη Ζώνη Εξαιρετικά Χαμηλών Εκπομπών Ρύπων (ULEZ), για την είσοδο στην οποία απαιτείται η πληρωμή ημερήσιου τέλους/διοδίων 12,5 για τα ρυπογόνα οχήματα.

Όσοι δεν καταβάλουν το τέλος τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 180 λιρών, το οποίο μειώνεται στις 90 λίρες αν αποπληρωθεί μέσα σε 14 μέρες, αλλά αυξάνεται στις 270 λίρες αν περάσουν 28 ημέρες από την επιβολή του.

Η επέκταση της ULEZ έχει πυροδοτήσει την οργή δεκάδων χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα αυστηρό μέτρο, το οποίο «πνίγει» τις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα χαμηλών ρύπων ΙΧ.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μάλιστα, έχουν «φυτρώσει» ομάδες διαδηλωτών οι οποίες εκφράζουν την εναντίωσή τους στην ULEZ μέσω επιθέσεων. Αρχικά, αυτές εξαπολύονταν στις κάμερες αναγνώρισης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως στόχος έχουν γίνει και τα βαν που κλήθηκαν να υποκαταστήσουν το έργο των βανδαλισμένων καμερών.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν και κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν τους κουκουλοφόρους διαδηλωτές να ποζάρουν με τις ξηλωμένες κάμερες στα χέρια τους.

Φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει ένα βαν να απομακρύνεται όντας πλήρως βανδαλισμένο, με ζημιές στα ελαστικά του και τις ενσωματωμένες κάμερες αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας.

Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα “Blade Runners”, η οποία έχει πρωτοστατήσει στις συνολικά 510 επιθέσεις ενάντια στις κάμερες της ULEZ, από τον Απρίλιο του 2023 μέχρι τον περασμένο Αύγουστο -όταν και έγινε η επέκταση της Ζώνης Εξαιρετικά Χαμηλών Εκπομπών Ρύπων.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, ο οποίος επέβλεψε την επέκταση της ULEZ, προειδοποίησε προηγουμένως τους διαδηλωτές: «Είναι πραγματικά σημαντικό να παραμείνουν στη σωστή πλευρά του νόμου».

Από τη μεριά του, το τμήμα οδικών μεταφορών του Λονδίνου επισήμανε ότι όλες οι βανδαλισμένες κάμερες θα επισκευασθούν το συντομότερο δυνατό και ότι οι «επιθέσεις δεν θα σταματήσουν τη λειτουργία της ULEZ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας