«Παράρτημα» των BRICS στην Αφρική-Μπουρκίνα Φάσο-Μάλι-Νίγηρας -Συνομοσπονδία κρατών Sahel

644
Στις 28 Ιανουαρίου 2024, η Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και ο Νίγηρας ανακοίνωσαν κοινή απόφαση να αποσυρθούν το συντομότερο δυνατό από την Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS)
Οι αρχές τριών χωρών της Δυτικής Αφρικής – Μπουρκίνα Φάσο, Μάλι και Νίγηρας – αποφάσισαν να σχηματίσουν τη Συνομοσπονδία των κρατών του Sahel .
Αυτό ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δήλωση των ηγετών αυτών των κρατών το Σάββατο 7 Ιουλίου 2024.
Η Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και ο Νίγηρας συζητούν τη δημιουργία μιας συνομοσπονδίας της Συμμαχίας των κρατών του Sahel.
Ο ηγέτης του Μάλι δήλωσε ότι η συνεργασία με την Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα δεν μπορεί να αντιστραφεί
Η δήλωση αναφέρει ότι οι τρεις χώρες «αποφάσισαν να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς τη μεγαλύτερη ολοκλήρωση». «Για τον σκοπό αυτό, συνήψαν συμφωνία για τη δημιουργία μιας συνομοσπονδίας μεταξύ Μπουρκίνα Φάσο, Μάλι και Νίγηρα», αναφέρει το έγγραφο το οποίο υπέγραψαν οι ηγέτες

Αυτό συνέβη μετά τα αποτελέσματα της Πρώτης Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας των Κρατών του Sahel που πραγματοποιήθηκε στο Νιαμέι, στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες της Μπουρκίνα Φάσο, του Μάλι και του Νίγηρα.
Νωρίτερα, στις 28 Ιανουαρίου 2024, η Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και ο Νίγηρας ανακοίνωσαν κοινή απόφαση να αποσυρθούν το συντομότερο δυνατό από την Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS), η οποία, κατά τη γνώμη τους, «είναι υπό την επιρροή ξένων δυνάμεων. μετατρέπεται σε απειλή για τα κράτ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας