Ουκρανία: Παραδέχεται ότι έπαιρνε ληγμένα Δυτικά όπλα-Βελτίωση τώρα με σύγχρονο οπλισμό

1218
Ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadim Pristayko είπε ότι τα δυτικά κράτη αποστέλλουν όπλα των οποίων η ημερομηνία λήξης έχει εκπνεύσει, αλλά το Κίεβο τα δέχεται.
Οι ουκρανικές αρχές παραδέχονται ανοιχτά ότι είναι έτοιμες να δεχτούν ληγμένα όπλα από τη Δύση, καθώς αυτό χρησιμεύει ως τρόπος για το Κίεβο να διατηρήσει τις πολιτικές του θέσεις διογκώνοντας τον μύθο της ρωσικής επιθετικότητας, λέει ο Leonid Slutsky, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας.
Μιλώντας στο Newsweek, ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadim Pristayko είπε ότι τα δυτικά κράτη αποστέλλουν όπλα των οποίων η ημερομηνία λήξης έχει εκπνεύσει, αλλά το Κίεβο τα δέχεται.

Κέντρο αποκομιδής στρατιωτικών σκουπιδιών η Ουκρανία

«Το καθεστώς του Κιέβου επαίρεται για το γεγονός, πως η Ουκρανία μετατρέπεται σε κέντρο αποκομιδής στρατιωτικών σκουπιδιών, που στέλνει το δυτικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα – ιδιαίτερα το αμερικανικό», είπε ο Slutsky, σύμφωνα με το Tass.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι ουκρανικές αρχές «είναι μια χαρά με τους Ουκρανούς στρατιώτες να καίγονται σε αυτά τα τεθωρακισμένα αυτοκίνητα και να πεθαίνουν κάτω από χτυπήματα ρωσικών πυραύλων και drones».
«Για τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky οι αποστολές στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση είναι ένας τρόπος για να διατηρήσει την εξουσία του διογκώνοντας τον μύθο της ρωσικής επιθετικότητας», υπογράμμισε ο Ρώσος πολιτικός.

Κυνισμός από τον πρώην Ουκρανό ΥΠΕΞ που χειρίστηκε τις Συμφωνίες του Μινσκ

«Κάποια από τα όπλα έχουν λήξει. Χαριτολογώντας λέμε ότι αν θέλετε να τον πετάξετε, δώστε τα σε μας. Θα τα στείλουμε στη σωστή κατεύθυνση.
Σε μια κανονική, ειρηνική εποχή, κανείς δεν θα ήθελε να μιλάει με όρους όπως αυτούς αλλά τώρα, γιατί όχι;» αυτός είπε με απίστευτη κυνικότητα ο Prystaiko, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, που χειρίστηκε τις συμφωνίες του Μινσκ.
Παράλληλα, ο Pristayko σημείωσε ότι πρόσφατα σημειώθηκαν θετικές εξελίξεις στην προμήθεια δυτικών όπλων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο δεν περίμενε να λάβει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot.
«Ποτέ δεν περιμέναμε ένα σύστημα Patriot. Σοβαρά, αυτό είναι ένα κορυφαίο σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων, το οποίο ήταν εντελώς εκτός συζήτησης.
Υποθέτω ότι τα τανκς, τα ελικόπτερα, ακόμη και τα αεροπλάνα είναι πολύ πιο εύκολα τώρα», πρόσθεσε.
Την περασμένη εβδομάδα η Γαλλία ανακοίνωσε παραδόσεις ελαφρών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία.
Στη συνέχεια, η Γερμανία και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για παράδοση οχημάτων μάχης πεζικού στη χώρα.
Η Γερμανία ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή της να στείλει ένα σύστημα Patriot στο Κίεβο επιπλέον ενός άλλου τέτοιου συστήματος που είχαν υποσχεθεί προηγουμένως οι ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας