Ουκρανία-Εκτοξεύει δεκάδες drones στη Ρωσία την τελευταία ημέρα των προεδρικών εκλογών

3314

Οι δυνάμεις του Κιέβου επιτέθηκαν στο ρωσικό έδαφος με δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας εκτός από έναν αριθμό ρουκετών και έναν βαλλιστικό πύραυλο στις 17 Μαρτίου σε μια προφανή προσπάθεια να διαταράξουν την τελευταία ημέρα των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Σε δύο ξεχωριστές δηλώσεις, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η αεράμυνα αναχαίτισε τουλάχιστον 36 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε οκτώ διαφορετικές περιοχές της Ρωσίας: πέντε πάνω από την πρωτεύουσα, Μόσχα, τρία πάνω από το Μπελγκορόντ, δύο πάνω από την Καλούγκα, ένα πάνω από το Οριόλ, ένα πάνω από το Ροστόφ, τέσσερις επί Γιαροσλάβ, τρεις επί Κουρσκ και 17 επί Κράσνονταρ.

Το διυλιστήριο πετρελαίου Slavyansky στο Κρασνοντάρ χτυπήθηκε. Ξέσπασε φωτιά, αλλά κατασβέστηκε αμέσως. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οι εργαζόμενοι στο διυλιστήριο απομακρύνθηκαν.

Και στο Μπέλγκοροντ, αγωγοί φυσικού αερίου και γραμμές ηλεκτροδότησης στον οικισμό Oktyabrsky υπέστησαν ζημιές από τέσσερα drones. Ωστόσο, δεν υπήρξαν θύματα.

Εκτός από τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε μεταγενέστερη δήλωση ότι εννέα ρουκέτες RM-70 Vampire 122 mm και τρεις πύραυλοι BM-27 Uragan 220 mm αναχαιτίστηκαν πάνω από το Belgorod. Ωστόσο, δεν καταρρίφθηκαν όλοι οι ουκρανικοί πύραυλοι. Ο κυβερνήτης της περιοχής Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ ανακοίνωσε ότι μια έφηβη σκοτώθηκε και ο πατέρας της τραυματίστηκε από ρουκέτες.

Εν τω μεταξύ, στην περιοχή Bryansk, ένας αντιαεροπορικός πύραυλος S-200 που μετατράπηκε από τις δυνάμεις του Κιέβου σε βαλλιστικό πύραυλο αναχαιτίστηκε από τη ρωσική αεράμυνα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Alexander Bogomaz. Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει δώσει ακόμη λεπτομέρειες.

Το καθεστώς του Κιέβου εξαπολύει επιδρομές εναντίον ρωσικού εδάφους σε καθημερινή βάση για πάνω από μια εβδομάδα και από τις 12 Μαρτίου οι δυνάμεις του επιχειρούν να διεισδύσουν στο Μπέλγκοροντ και στο Κουρσκ. Εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αυτές τις απόπειρες διείσδυσης.

Στόχος των επανειλημμένων επιθέσεων της Ουκρανίας στη Ρωσία φαίνεται να είναι να τρομοκρατήσουν τους πολίτες εκεί και να διαταράξουν τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες ξεκίνησαν στις 15 Μαρτίου και πρόκειται να ολοκληρωθούν αργά στις 17 Μαρτίου.

Η ρωσική εκλογική διαδικασία πλησιάζει στην απόλυτη επιτυχία, παρά όλες τις προκλήσεις. Η απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις της Ουκρανίας θα είναι πιθανότατα σκληρή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας