Οι Ουκρανοί έπληξαν με βλήματα λευκού φωσφόρου κατοικημένη περιοχή στην Ρωσία

3897

To oυκρανικό Πυροβολικό βομβάρδισε σήμερα με εμπρηστικά βλήματα το χωριό Στάρι Κχούτορ στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ μέσα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ρωσικοί λογαριασμοί στο Τelgram και στο Twitter, δημοσίευσαν σχετικά βίντεο και φωτογραφίες από την χρήση βλημάτων λευκού φωσφόρου!

Το χωριό επλήγη από οκτώ τέτοια βλήματα και κάηκε ολοσχερώς. Οι κάτοικοι το εκκένωσαν έγκαιρα και δεν υπήρξαν θύματα.

Το χωριό απέχει 2,5 χλμ. από τα ουκρανορωσικά σύνορα.

Υπάρχουν αναφορές και για βομβαρδισμό με ρουκέτες από σύστημα BM21 Grad.

Στο Μπάκχμουτ, ο αρχηγός της Wagner Γ.Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι πλέον έχουν απομείνει 12 ψηλά κτίρια σε ουκρανικά χέρια.

Η δυσκολία της εκκαθάρισης των κτιρίων στην πόλη του Μπακχμουτ αποδεικνύει πως οι Ρώσοι έλεγαν αλήθεια πως σε αυτή τη μικρή σχετικά πόλη, οι Ουκρανοί είχαν διαθέσει πάνω από 100.000 άνδρες, καθώς αλλιώς θα ήταν αδύνατο να μετατραπεί κάθε κτίριο της πόλης σε φρούριο.

Η «Φωλιά» ήταν ένα ουκρανικό πολεμικό αρχιτεκτονικό «θαύμα» όπου ντουζίνες ψηλών κτιρίων είχαν μετατραπεί σε «πύργους» θανάτου για τους μαχητές της Wagner.

Ο Πριγκόζιν ανέφερε ότι βρέθηκαν σοροί Αμερικανών μισθοφόρων στην «Φωλιά» οι οποίες θα επιστραφούν στις ΗΠΑ «με τις ανάλογες τιμές καθώς πέθαναν σαν στρατιώτες».

H μάχη μέσα στην πόλη έχει τελειώσει πρακτικά. Τα εναπομείναντα κτίρια θα καταληφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε ότι αφορά τις μάχες στην ύπαιθρο έξω από την πόλη, οι Ρώσοι ενίσχυσαν τα πλευρά τους σε Βορά και Νότο και πλέον έχουν σταθεροποιήσει το μέτωπο εμποδίζοντας τους Ουκρανούς να προωθηθούν περαιτέρω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας