Ο Β. Κωστέτσος μετανιώνει για τα εμβόλια που έκανε-“Δυστυχώς έχω πρόβλημα υγείας”

800

Ο σχεδιαστής μόδας Β.Κωστέτσος με μία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε πως μετά τον εμβολιασμό του για τον Covid-19, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με μουτζώνω που ενώ είχα μάθει από δικό μου πρόσωπο μέσα από Φαρμακευτική πως τα εμβόλια θα δημιουργήσουν αυτοάνοσα, εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες, το έκανα. Δυστυχώς, έχω σοβαρό πρόβλημα».

Προ ολίγων ημερών η AstraZeneca, παραδέχτηκε για πρώτη φορά, ότι το εμβόλιό της για τον Covid-19 σκοτώνει, καθώς μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας (TTS).

Πρόκειται για μια σημαντική παραδοχή από τη φαρμακευτική εταιρεία που, όπως σημειώνει η εφημερίδα Telegraph που αποκάλυψε τα έγγραφα, συνιστά μια πρωτοφανή αλλαγή στη στάση της AstraZeneca και θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων ύψους πολλών εκατομμυρίων λιρών.

Η AstraZeneca βρίσκεται στα δικαστήρια έπειτα από ομαδική αγωγή σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προκάλεσε θάνατο και σοβαρές επιπλοκές σε δεκάδες περιπτώσεις.

Οι δικηγόροι των οικογενειών που συμμετέχουν στην ομαδική αγωγή υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο προκάλεσε μια παρενέργεια που είχε πολύ σοβαρή επίπτωση για μικρό αριθμό ατόμων.

Το TTS είναι η θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας (TTS) μια σοβαρή πάθηση που περιγράφηκε πρόσφατα κατά την οποία παρουσιάζονται ασυνήθιστοι θρόμβοι αίματος στον εγκέφαλο ή σε άλλα μέρη του σώματος, ενώ συνδέεται επίσης με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων.

Συνολικά στη Βρετανία, έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο 51 αγωγές από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα και αλλά και από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι συγγενείς τους πέθαναν εξαιτίας παρενεργειών και ζητούν αποζημίωση που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε έως και 100 εκατομμύρια λίρες.

Η παραδοχή της AstraZeneca θα μπορούσε να οδηγήσει σε πληρωμές αποζημιώσεων εάν η φαρμακευτική εταιρεία αποδεχτεί ότι το εμβόλιο ήταν η αιτία σοβαρής ασθένειας και θανάτου στις συγκεκριμένες αγωγές.

Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αναλάβει να καλύψει τις αποζημιώσεις που τυχόν θα κληθεί να πληρώσει η AstraZeneca.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας