Ο Μπάϊντεν αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν ουκρανικά στρατεύματα στην Πολωνία

720
Ο Μπάϊντεν αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ

Zero Hedge, 29-3-2022

Authored by Dave DeCamp via AntiWar.com,

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν φάνηκε να αποκαλύπτει τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν ουκρανικά στρατεύματα στην Πολωνία. Ο Μπάιντεν έκανε τα σχόλια όταν προσπάθησε να εξηγήσει μια πρόσφατη γκάφα. Στην Πολωνία την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε σε μέλη της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας ότι οι Ουκρανοί «εντείνουν» την αντεπίθεση και δήλωσε: «Θα δείτε όταν θα βρίσκεστε εκεί», υποδηλώνοντας ότι οι αμερικανοί στρατιώτες θα εισέλθουν στην εμπόλεμη ζώνη.

Εξηγώντας τα σχόλιά του τη Δευτέρα, ο Μπάιντεν δήλωσε: «Μιλούσαμε για βοήθεια στην εκπαίδευση των στρατευμάτων στα ουκρανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην Πολωνία. Αυτό είναι το πλαίσιο».

«Αναφερόμουν στο να είμαι μαζί τους και να μιλάω με τα ουκρανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην Πολωνία». πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του Μπάιντεν, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο Politico ότι τα αμερικανικά στρατεύματα «αλληλεπιδρούν» με Ουκρανούς στρατιώτες στην Πολωνία. «Υπάρχουν Ουκρανοί στρατιώτες στην Πολωνία που αλληλεπιδρούν σε τακτική βάση με τα αμερικανικά στρατεύματα, και σε αυτό αναφερόταν ο Πρόεδρος», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Από το 2014, οι ΗΠΑ έχουν εκπαιδεύσει τις ουκρανικές δυνάμεις, τόσο ανοιχτά όσο και κρυφά. Αλλά από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, δεν είναι σαφές εάν εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα εκπαιδευτικά προγράμματα. Εάν οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν τώρα ουκρανικά στρατεύματα, αυτό σημαίνει ότι εκπαιδεύονται για να σκοτώνουν Ρώσους στρατιώτες στην τρέχουσα σύγκρουση.

Πριν από την εισβολή της Ρωσίας, οι ΗΠΑ απέσυραν στρατεύματα της Εθνοφρουράς από την Ουκρανία και σύμφωνα με πληροφορίες διέταξαν τους πράκτορες της CIA να εγκαταλείψουν τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσε στους νομοθέτες της Βουλής το Φεβρουάριο ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να εκπαιδεύσει τις ουκρανικές δυνάμεις εξ αποστάσεως.

Ο Μπάιντεν έπρεπε να εξηγήσει άλλα πρόσφατα σχόλια που έκανε, συμπεριλαμβανομένης μιας έκκλησης για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία. Το Σάββατο, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία». Ο Λευκός Οίκος φάνηκε να υποχωρεί στην απειλή του, αλλά ο Μπάιντεν διπλασιάστηκε τη Δευτέρα, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ δεν ακολουθούν πολιτική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία.

«Δεν θα γυρίσω τίποτα πίσω. Το γεγονός είναι ότι εξέφραζα την ηθική οργή που ένιωσα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο Πούτιν, και τις πράξεις αυτού του ανθρώπου … αλλά θέλω να καταστήσω σαφές: δεν ήμουν τότε, ούτε είμαι τώρα, αρθρώνοντας μια αλλαγή πολιτικής. Εξέφρασα την ηθική οργή που αισθάνομαι και δεν απολογούμαι γι’ αυτό», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Το Κρεμλίνο ανταποκρίθηκε στην απαίτηση του Μπάιντεν να μην βρίσκεται πλέον στην εξουσία ο Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς την «ανησυχητική». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα «συνεχίσει να παρακολουθεί» δηλώσεις του Μπάιντεν. Η Ρωσία είχε καλέσει πρόσφατα τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Μόσχα όταν ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας