Μεγάλο ρίσκο Β.Ζελένσκι: Μεταφέρει όλες τις εφεδρείες στο Bakhmut

1170
Μεταφέρει όλες τις εφεδρείες στο Bakhmu

Ξεκινά ρωσική επίθεση προς Chasiv Yar και Toretsk

Η ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να μεταφέρει όλες τις διαθέσιμες εφεδρείες προς την κατεύθυνση Belaya Gora-Kurdyumovka βλέποντας την άμυνα του Bakhmut να καταρρέει και τις απώλειες να έχουν εκτοξευθεί σε 500 νεκρούς ανά ημέρα.

Οι Ουκρανοί τρέμουν στην ιδέα ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα εξαπολύσουν κεραυνοβόλα επίθεση όχι μόνο προς την κατεύθυνση του Chasiv Yar και της Konstantinovka αλλά και προς την κατεύθυνση του Toretsk εγκλωβίζοντας σε μια “λαβίδα” θανάτου 30.000 Ουκρανούς στρατιώτες και μισθοφόρους.

Προς το παρόν οι ρωσικές δυνάμεις κατευθύνονται προς τους οικισμούς Druzhba και Dachne (με μαύρο χρώμα στον δεύτερο χάρτη) που καλύπτουν το Toretsk.

Ο Ντένις Πουσίλιν, αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ότι η πόλη Μπαχμούτ επρόκειτο να περικυκλωθεί.

«Μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση της επιχειρησιακής περικύκλωσης είναι κοντά»

Ο στρατιωτικός αναλυτής Yuri Podolyaka επεσήμανε το έργο της ρωσικής Αεροπορίας και του πυροβολικού. Σύμφωνα με τον Podolyaka, πρέπει να εκδιωχθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τον οικισμό Kleshcheevka για να καταρρεύσει γρήγορα το νότιο μέτωπο της άμυνας του Bakhmut.

Ο οικισμός Kleshcheevka είναι το τελευταίο χωριό στο δρόμο για τον Ivanovsky. Η κατάληψη αυτού του οικισμού θα διακόψει την επιμελητεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην δυτική κατεύθυνση, γεγονός που θα εξασφαλίσει μια επιχειρησιακή περικύκλωση, τόνισε ο Podolyaka.

Δείτε βίντεο

 

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν εφεδρείες στη γραμμή Belaya Gora-Kurdyumovka

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, η ουκρανική διοίκηση χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες εφεδρείες της για να συγκρατήσει την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση του Bakhmut (Artemovsk).

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μεταφέρουν εφεδρείες από τη λεγόμενη δεύτερη γραμμή άμυνας προς την κατεύθυνση Belaya Gora-Kurdyumovka. Υπενθυμίζουμε ότι ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε την Kurdyumovka, μαζί με τα παρακείμενα ύψη, πριν λίγα 24ωρα γεγονός που αλλάζει δραματικά την αμυντική κατάσταση των ουκρανικών δυνάμεων.

Πρωταρχικός στόχος των Ουκρανών είναι να εμποδίσουν την έξοδο των ρωσικών μονάδων δυτικά του καναλιού Seversky Donets-Donbass.

Οι Ουκρανοί φοβούνται ότι οι μονάδες επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορούν να διαπεράσουν την αμυντική γραμμή όχι μόνο προς την κατεύθυνση του Chasiv Yar και της Konstantinovka, που βρίσκεται δυτικά του Artyomovsk (Bakhmut), αλλά και προς την κατεύθυνση του Toretsk.

Εάν οι ουκρανικές δυνάμεις αποτύχουν να συγκρατήσουν την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων σε αυτές τις περιοχές, τότε οι δυνάμεις που βρίσκονται στην πόλη του Bakhmut θα αποκοπούν εντελώς τόσο από το νότο όσο και από τη δύση. Από τα ανατολικά, η κατάσταση είναι ήδη άσχημη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ουκρανικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας. Το σύστημα Δέλτα στην πραγματικότητα έπαψε να λειτουργεί στην περιοχή Artyomovsk.

Προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής με τη διοίκηση, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό από την εταιρεία του Έλον Μασκ, αλλά χρειάζονται πρόσθετες γεννήτριες για τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ένα συγκεκριμένο ποσοτικό πλεονέκτημα στο τρίγωνο Artyomovsk-Toretsk-Konstantinovka.

Πάντως, η ουκρανική ηγεσία παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο:

Προσπαθεί να ενισχύσει την πρώτη γραμμή με εφεδρείες από τις πιο απομακρυσμένες γραμμές άμυνας.

Αυτό μπορεί να γυρίσει υπέρ των ρωσικών δυνάμεων καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις θα είναι ευάλωτες από πίσω και πλάγια.

Ως εκ τούτου, υπάρχει σημαντική πιθανότητα στο εγγύς μέλλον οι ουκρανικές μονάδες που εξακολουθούν να είναι εφεδρικές προς άλλες κατευθύνσεις, για παράδειγμα, στο Χάρκοβο, να μεταφερθούν προς το Αρτέμοβσκ.

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Andreevka και Belogorovka τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο!

Ο ρωσικός στρατός έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του οικισμού Andreevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών των ρωσικών στρατευμάτων, ο οικισμός Andreevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ απελευθερώθηκε πλήρως από τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο.

«Οι επιτυχημένες επιθετικές επιχειρήσεις συνεχίζονται για την απελευθέρωση του χωριού Vodiane στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε σε ενημέρωση ότι δύο οικισμοί στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ τέθηκαν υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, η Belogorovka και η Pershe Travnya (Ozaryanovka)

«Έως 50 Ουκρανοί στρατιώτες, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρεις αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού και έξι οχήματα καταστράφηκαν», δήλωσε ο Κονασένκοφ την Τετάρτη σχετικά με τις μάχες στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ.

Βίντεο από την περιοχή του Μπαχμούτ από την ουκρανική πλευρά. Ο Ουκρανός Στρατιώτης μιλάει για τη διοίκηση του και υποστηρίζει ότι μόνο πέντε άτομα έμειναν ζωντανοί από ολόκληρη τη διμοιρία του.

Ο ρωσικός στρατός αποκρούει εχθρικές επιθέσεις σε τρεις κατευθύνσεις

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε:

-Στην κατεύθυνση Kupyansky, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να επιτεθούν στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή  Novoselovskoe στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ.

Ως αποτέλεσμα των κτυπημάτων από το μπαράζ του ρωσικού πυροβολικού, οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υποχώρησαν πίσω στις αρχικές τους θέσεις. Σκοτώθηκαν 50 Ουκρανοί στρατιωτικοί ενώ καταστράφηκαν 10 άρματα μάχης, ένα όχημα πεζικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο και ένα αυτοκίνητο.

-Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, τρεις ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ενισχυμένες με άρματα μάχης, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επιτεθούν στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση των χωριών Ploshchanka, Chervonopopovka και Zhytlovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ηττήθηκαν από τα πυρά πυροβολικού, και τις επιδρομές της αεροπορίας στρατού. Οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υποχώρησαν πίσω στις αρχικές τους θέσεις. Ως αποτέλεσμα μιας σύνθετης εμπλοκής πυρός, οι απώλειες των Ουκρανών προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε περισσότερους από 40 Ουκρανούς στρατιωτικούς, ένα άρμα μάχης, τέσσερα οχήματα μάχης πεζικού και ένα όχημα με πυρομαχικά.

-Στην κατεύθυνση Νότιο Ντόνετσκ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι δυνάμεις τριών ομάδων προσπάθησαν να επιτεθούν εναντίον ρωσικών θέσεων στις περιοχές Novomikhailovka, Novodonetskoye και Novosyolka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Ως αποτέλεσμα ενεργών του πυροβολικού και των ρωσικών τμημάτων, οι αντεπιθέσεις αποκρούστηκαν. Οι Ουκρανοί οδηγήθηκαν πίσω στις αρχικές του θέσεις. Περισσότεροι από 50 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν ενώ καταστράφηκαν δύο οχήματα μάχης πεζικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ένα MT-LB, ένα τεθωρακισμένο αυτοκίνητο και τέσσερα οχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας