Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου

1451

Δρομολογείται η διαδοχή του μετά μόλις 9 μήνες στον θρόνο

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο. Είναι 76 ετών και είναι ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων 14 κρατών της Κοινοπολιτείας, ενώ μετρά μόλις 9 μήνες στον θρόνο.

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εγχείρησής του.

Η μορφή του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

Θεωρείται ότι σύντομα και ανάλογα με την εξέλιξη της θεραπείας του, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες διαδοχής του στον θρόνο από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τονίζουν ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του το συντομότερο δυνατό».

Επί του παρόντος θα αναβληθούν οι δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα τον αναπληρώσουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Μέχρι στιγμής, δεν ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση.

Ο μονάρχης χαιρέτησε τις κάμερες καθώς πήγαινε στη λειτουργία με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Καμίλα, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ.

Δείτε βίντεο: 

Την Κυριακή, ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε την εκκλησία στην πρώτη του δημόσια έξοδο μετά την επέμβαση στον προστάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος ήταν στο London Clinic μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για να αντιμετωπίσει μια υπερπλασία του προστάτη, την περασμένη εβδομάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας