Λευκή σημαία από 2.000 Ουκρανούς: Στις ρωσικές φυλακές Βρετανοί μισθοφόροι

1531
Στις ρωσικές φυλακές Βρετανοί μισθοφόροι

Η Ρωσία θέτει στόχο την Οδησσό- Ο Ρωσικός στρατός προωθείται για την κατάληψη της – Χιλιάδες δολοφονίες αμάχων που πέθαναν κλειδωμένοι σε κτίρια και υπόγεια ως όμηροι των Νεοναζιστών στη Μαριούπολη – Σχεδιασμός ΗΠΑ και Πολωνίας για εισβολή στη Λευκορωσία!!!

Mαζικές παραδόσεις ουκρανικών δυνάμεων σημειώθηκαν στον αποκλεισμένο θύλακα του μεταλλουργικού εργοστασίου Ilyich στην πόλη της Μαριούπολης. 

Το εργοστάσιο Ilyich τελείωσε. Απομένει πλέον μόνο το Azovstal.

Συνολικά αυτή την εβδομάδα έχουν παραδοθεί 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες στην Μαριούπολη.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως 300 από τους αιχμαλώτους είναι τραυματισμένοι. Οι 90 είναι σοβαρά και γι αυτό μεταφέρονται σε νοσοκομεία.

Παραδόθηκαν 1026 Ουκρανοί: 47 γυναίκες – 162 Αξιωματικοί

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας:

“Ως αποτέλεσμα επιθετικών δράσεων των ρωσικών ενόπλων Δυνάμεων και των δυνάμεων του Ντονέτσκ, παραδόθηκαν 1026 Ουκρανοί στρατιώτες από την 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Κατέβασαν εθελοντικά τα όπλα τους και παραδόθηκαν.

Ανάμεσα στους στρατιώτες που έχουν παραδοθεί, βρίσκονται 162 Αξιωματικοί και 47 γυναίκες.

Ο αναπληρωτής Διοικητής της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Συνταγματάρχης Lomtev, ανακρίνεται από τους Ρώσους. Αιχμαλωτίστηκε τη νύχτα της 10ης προς 11ης Απριλίου.

Δείτε βίντεο από τις παραδόσεις των Ουκρανών και την ανάκριση τους.

4 ομάδες αιχμαλώτων – Μία γυναίκα Sniper

Αιχμάλωτη είναι και μια γυναίκα που σύμφωνα με τους Ρώσους είναι “sniper” των ουκρανικών δυνάμεων. Εντοπίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις να προσπαθεί να ξεφύγει από τον θύλακα του Azovstal. Αυτή τη στιγμή ανακρίνεται.

Σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές, οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι έχουν χωριστεί σε 4 ομάδες.

-Η πρώτη ομάδα είναι τελείως διαλυμένη, αδύναμη και σε κακή κατάσταση.

-Η δεύτερη ομάδα αποτελείται από 267 Πεζοναύτες είναι σε καλή κατάσταση, πειθαρχημένοι.

-Η τρίτη ομάδα είναι αυτή που προσπάθησε να σπάσει την ρωσική περικύκλωση και να ξεφύγει. Δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να έχει υποστεί απώλειες.

-Η τέταρτη ομάδα αποτελείται από 1.000 Πεζοναύτες ηλικίας 20-55 ετών. Δεν ήθελαν να παραδοθούν αλλά δεν είχαν πυρομαχικά. Είναι σε καλή κατάσταση και φορούν πολιτικά ρούχα.

H Toυρκία θα στείλει πλοία διαφυγής – Σε φυλακές οι μισθοφόροι…

Στρατιωτικές πηγές του Ντονέτσκ επιβεβαίωσαν πως ο Βρετανός μισθοφόρος “cossackgundi” έχει παραδοθεί στις ρωσικές δυνάμεις μαζί με την ομάδα του.

Σημείωσαν επίσης πως “επειδή είναι ξένος μισθοφόρος δεν θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή.

Θα του αποδοθούν κατηγορίες και θα εκτίσει την ποινή του στην φυλακή είτε στην Ρωσία είτε στο Ντονέτσκ”.

Παράλληλα, η Τουρκία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να στείλει πλοία στη Μαριούπολη για να απομακρύνει εγκλωβισμένους από την πόλη. Αυτό ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τόνισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εκκένωση μόλις την ευνοήσει η κατάσταση. Επιπλέον, η Άγκυρα βρίσκεται σε επαφή με τη ρωσική και την ουκρανική πλευρά και προσπαθεί να εξασφαλίσει την ασφαλή έξοδο των τουρκικών πλοίων από τα ουκρανικά λιμάνια.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως “η Άγκυρα ετοιμάζει νέα προσπάθεια εκκένωσης μισθοφόρων και μαχητών του Αζόφ . Επιπλέον, ο απεγκλωβισμός ανθρώπων μέσω θαλάσσης είναι παράλογη, επειδή είναι στην παράκτια λωρίδα έχουν εγκατασταθεί νεοναζιστικοί σχηματισμοί”…

Image

Image

Image

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας