Σείεται και Καμπέρα από διαδηλωτές!-Παγκόσμιο κίνημα το κονβόι κατά υποχρεωτικότητας

631
Σείεται και Καμπέρα από διαδηλωτές

Και η Αυστραλία σείεται τις τελευταίες ημέρες  από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις καθώς  η πρωτεύουσα της κοινοπολιτείας, η Καμπέρα περικυκλώνεται απο χιλιάδες διαδηλωτές που καταφτάνουν απο κάθε γωνιά της μακρινής ηπείρου του νότου.  Η εξέγερση των φορτηγατζήδων κατά του πιστοποιητικού εμβολιασμού που ξεκίνησα στον Καναδά φαίνεται πως παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις.

Τις τελευταίες ώρες, χιλιάδες φορτηγά και δεκάδες χιλιάδες πολιτών, συγκεντρώνονται έξω από το παλιό κοινοβούλιο της πρωτεύουσας της Αυστραλίας, για να διαμαρτυρηθούν κατά των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση κατά τα πρότυπα του Καναδά. Το Αυστραλιανό κίνημα ονομάζεται «Convoy to Canberra», με τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία να οδηγούν μαζικά από το βόρειο Queensland και το Perth.

Το κίνημα Convoy to Canberra εμφανίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου, στο Facebook και αμέσως αυξήθηκε σε 172.000 ακόλουθους και μια ομάδα Telegram σε 30.000.Το κεντρικό αίτημα είναι:  «Τερματίστε τις εντολές, τερματίστε τους περιορισμούς, προστατέψτε τα παιδιά» Είναι χαρακτηριστικό ότι στα φορτηγά και τα γορτικά οχήματα των διαδηλωτών ειναι  χαραγμένα  συνθήματα κατά του του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Σκότ  Μόρισον, και επίσης κατά του πρωθυπουργού της πολιτεία Βικτώριας,  Ντάνιελ Άντριους.

Οι διαδηλωτές κοιμούνται  αυτοσχέδιους χώρους κατασκήνωσης κοντά στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Πρόκειται για εκατοντάδες αυτοκίνητα, και φορτηγά, με πινακίδες από τη Δυτική Αυστραλία και το Κουίνσλαντ. Οι επικεφαλής των διαδηλωτών  ισχυρίστηκαν ότι θα «συνεχιστεί επ’ αόριστον» – αλλά η αστυνομία επενέβη με άγρια καταστολή να διαλύσει την κατασκήνωση και τις συγκεντρώσεις. Το πράγμα όμως δεν είναι εύκολο καθώς οι διαδηλωτές επιμένουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας