Κεντρικές τράπεζες: Καταρρέουν τα αφηγήματά τους για διάσωση οικονομικών-Κερδίζουν οι ευνοούμενοι

570

Οι χώρες του Κόλπου έχουν τα νομίσματά τους συνδεδεμένα με το δολάριο ΗΠΑ

Οι κεντρικές τράπεζες των κρατών του Κόλπου αύξησαν τα επιτόκιά τους, ακολουθώντας την Fed που ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης.
Παράλληλα η Fed ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και στην ποσοτική σύσφιξη του ισολογισμού της από την 1η Ιουνίου, μέσω της πώλησης κρατικών ομολόγων και ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, καταδεικνύοντας την αποφασιστικότητά της να κινηθεί πιο επιθετικά για τη τιθάσευση των πληθωριστικών πιέσεων.
Όλες οι χώρες του Κόλπου έχουν τα νομίσματά τους συνδεδεμένα με το δολάριο ΗΠΑ, εκτός από το Κουβέιτ, το οποίο συνδέει το δηνάριο του Κουβέιτ με ένα καλάθι νομισμάτων που περιλαμβάνει το δολάριο.
Κατά συνέπεια, οι κεντρικές τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ και του Μπαχρέιν αύξησαν τα βασικά τους επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης.
Η Κεντρική Τράπεζα του Κουβέιτ δήλωσε ότι αύξησε το προεξοφλητικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 2%, σε μια κίνηση λιγότερο επιθετική από εκείνη της Fed.
Η Κεντρική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας (SAMA) αύξησε το επιτόκιο ρέπος και το αντίστροφο επιτόκιο ρέπος κατά 50 μονάδες βάσης το καθένα στο 1,75% και 1,25%, αντίστοιχα.
Η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (CBUAE) δήλωσε ότι το βασικό της επιτόκιο θα αυξηθεί κατά 50 μονάδες βάσης, γεγονός που θα το φέρει στο 2,25%, με ισχύ από αύριο, 5/5.

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας