Η Τουρκία μας “δουλεύει”: Στέλνουμε Bayraktar στην Ουκρανία αλλά είναι πώληση!

388

Η πώληση από την Τουρκία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 στην Ουκρανία δεν αποτελεί μορφή βοήθειας, είναι προϊόντα που αγόρασε η Ουκρανία από τουρκική εταιρεία, δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Σαμπάχ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα του, η Τουρκία προσπαθεί να διατηρήσει την ουδέτερη στάση της κρατώντας ανοιχτή την επικοινωνία με όλες τις πλευρές.

Από την άλλη, η χρήση τουρκικών drones από την Ουκρανία κατά των ρωσικών δυνάμεων προβάλλεται ιδιαίτερα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως κίνηση που φέρνει την Τουρκία απέναντι στην Ρωσίας.

“Οι ιδιωτικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας μπορούν να συνάπτουν τέτοιες συμφωνίες με διάφορες χώρες. Δεν πρόκειται για βοήθεια από την Τουρκία. Είναι προϊόντα που αγόρασε η Ουκρανία από τουρκική εταιρεία. Επιπλέον, η Ουκρανία δεν είναι η μόνη χώρα που αγοράζει Bayraktar TB2. Όλοι είναι στην ουρά για να πάρουν τα drones”, είπε ο Tούρκος υφυπουργός Εξωτερικών.

“Το γεγονός ότι (τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar) ξεχωρίζουν ως ένα από τα πιο αποτρεπτικά στοιχεία του ουκρανικού στρατού δείχνει στην πραγματικότητα την επιτυχία και την ποιότητα των προϊόντων που παράγει η εταιρεία μας,» είπε.

Το Κίεβο προμηθεύτηκε περίπου 20 drones Bayraktar TB2 αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσα έχουν επιζήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας