Ισραήλ: Επιστροφή στη «ναπάλμ του μεσαίωνα» για να πολεμήσει την Χεζμπολάχ

719

To Ισραήλ έχει βαλτώσει και βουλιάζει σε ένα αδιέξοδο χωρίς τέλος πόλεμο , στον οποίο το μόνο που θα πετύχει είναι την εξουθένωση του και την καταστροφή του όχι γιατί υπέστη καθαρή ήττα αλλά γιατί δεν μπορεί ποτέ να νικήσει 

Κ.Μ.

Με τις εντάσεις στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου να παραμένουν υψηλές, καθώς η Χεζμπολάχ τις τελευταίες ημέρες έχει εκτοξεύσει εκατοντάδες ρουκέτες και drones, o  ισραηλινός στρατός έχει καταφύγει σε μια «αρχαία μηχανη» για να εκτοξεύει πύρινες μπάλες στο νότιο Λίβανο για να εκκαθαρίσει θάμνους όπου, όπως λέει, κρύβονται μαχητές.

 

Αυτό το σύστημα επίθεσης προσομοιάζει – στην πολύ πιο «ελαφριά» μορφή του –  με το υγρό πυρ των Βυζαντινών, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “ναπάλμ” του μεσαίωνα,καθώς καταπέλτης εκτόξευε εμπρηστικές βόμβες από ένα εξαιρετικά εύφλεκτο υγρό.

Ένα επαληθευμένο βίντεο από την Wall Street Journal, δείχνει ισραηλινούς στρατιώτες να χρησιμοποιούν ένα είδος καταπέλτη για να εκσφενδονίσουν φλεγόμενα βλήματα πάνω από έναν μεγάλο τσιμεντένιο τοίχο, την ώρα που ένας στρατιώτης φωνάζει “έλα, και άλλο ένα!”.

Ισραηλινοί στρατιώτες δήλωσαν ότι ο σκοπός τους  είναι να κάψουν τη βλάστηση για να αυξήσουν την ορατότητα των ισραηλινών στρατευμάτων και να εμποδίσουν τους μαχητές της Χεζμπολάχ να χρησιμοποιούν τους θάμνους ως κάλυψη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο  του Ισραηλινού στρατού ο καταπέλτης χρησιμοποιήθηκε σε ένα μεμονωμένο περιστατικό και κατά συγκεκριμένου στόχου.

 

 Συχνή χρήση αντισυμβατικών μεθόδων

Το Ισραήλ, σύμφωνα με την Wall Street Journal, έχει κατά καιρούς στραφεί σε αντισυμβατικές και παλαιές τεχνικές δεκαετιών στη σύγκρουσή του με τη Χεζμπολάχ.

Για παράδειγμα, διακόπτει τα σήματα GPS στο βορρά για να εκτρέψει τα κατευθυνόμενα όπλα της Χεζμπολάχ, αφήνοντας τα ίδια τα στρατεύματά του χωρίς GPS , να βασίζονται σε χάρτες για προσανατολισμό.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επίσης επανεκδώσει ένα εγχειρίδιο της δεκαετίας του 1950 με σχετικά ξεχασμένες αμυντικές τεχνικές, όπως το σκάψιμο ορυγμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας