Γλοιώδης ”δυτικοφροσύνη”-Πρόεδρος Πολωνίας-«Η Ρωσία πρέπει να χωριστεί σε 200 κράτη»!

859

Τα ενεργούμενα της Δύσης έχουν αποθρασυνθεί διαγωνιζόμενα μεταξύ τους σε αντιρωσισμό. Η ιστορία όμως τιμωρεί . Και δεν θα μπορεί μονίμως ο Α.Ντούντα στην Ρωσική αυτοσυγκράτηση     

Π.Δ.

 

Νέο λάδι στην φωτιά κατά της Ρωσίας έριξε ο πρόεδρος της Πολωνίας Α.Ντούντα ο οποίος πρόετινε η Ρωσία να διασπαστεί σε 200 κράτη, ή αλλιώς όσες εθνοτικές ομάδες υπάρχουν στην ρωσική ομοσπονδία.

Βέβαια με τέτοιες δηλώσεις η απάντηση της Μόσχας μπορεί να είναι πολύ διαφορετική.

Αναλυτικότερα δήλωσε:

«Σας παρουσιάζω το κομμάτι του κόσμου, την Ρωσία, που είναι μια φυλακή 200 εθνών. Υπάρχουν καλοί λόγοι για να λέγεται αυτή η φράση. Στο ρωσικό έδαφος υπάρχουν 200 εθνοτικές ομάδες που κατέληξαν το ρωσικό κράτος όπως η Κριμαία σήμερα. Η Ρωσία παραμένει η μεγαλύτερη αποικιακή αυτοκρατορία στον κόσμο. Και σε αντίθεση με την Ευρώπη που έκανε αποαποκιοποίηση η Ρωσία δεν έχει κάνει.»

 

Η Πολωνία με αυτές τις δηλώσεις ουσιαστικά «κόβει» κάθε προσπάθεια εκεχειρίας ή ειρήνευσης στην Ουκρανία καθώς ουσιαστικά ζητά την διάλυση της Ρωσίας που σε συνδυασμό με κινήσεις του ΝΑΤΟ το μόνο που θα καταφέρουν είναι να υπάρξει μεγαλύτερη ρωσική αντίδραση.

Το ΝΑΤΟ σκοπεύει να δημιουργήσει τρεις μεγάλες στρατιωτικές βάσεις στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία «για να συντονίσουν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία», δήλωσε νωρίτερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Β.Όρμπαν εκφράζοντας την ανησυχία του στο Radio Kossuth.

«Το ΝΑΤΟ θέλει να δημιουργήσει μια λεγόμενη αποστολή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ώστε να συντονίσει τη μεταφορά των όπλων που προμηθεύονται στην Ουκρανία.

Θα δημιουργήσουν τρεις μεγάλες στρατιωτικές βάσεις όπου θα μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία και εδώ στο έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ — στην Πολωνία, τη Σλοβακία και τη Ρουμανία»,

είπε ο Orban, προσθέτοντας πως, «προφανώς, μας ασκείται κολοσσιαία πίεση από τις άλλες  31 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ για να μας παρασύρουν από τη θέση της ειρήνης στην πλευρά του πολέμου» και ξεκαθαρίζοντας ότι η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει σε τέτοια δραστηριότητα.

Βέβαια στην Ελβετία έχουν άλλο σκεπτικό που συνεδριάζουν για την Ρωσία χωρίς την Ρωσία.

1 σχόλιο

  1. Πρίν όμως οι Πολωνοί διασπάσουν την Ρωσσία η Πολωνίά θα γίνει μάλλον ακατοίκητη ραδιενεργή έρημος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας