Ισλανδία: Όταν το Βόρειο Σέλας συναντά τη λάβα – Απόκοσμες εικόνες

848

Ένα μαγικό υπερθέαμα, τ’ οποίο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, προσέφεραν το Βόρειο Σέλας και το εκρηγνυόμενο ηφαίστειο στη χερσόνησο Reykjanes, στην Ισλανδία.

Η στιγμή που πίδακες καυτού μάγματος εκτινάσσονται μέσα από τον κρατήρα και γίνονται μιαν αγκαλιά με τον πολύχρωμο μανδύα που πλέει στον ουρανό της χώρας, είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Ισλανδία: Eικόνες που μοιάζουν να πηγάζουν από μια δυστοπική συνύπαρξη, από έναν άλλον πλανήτη.

Οι απόκοσμες εικόνες που έπλασαν οι δυο τους, καταγράφηκαν από κάμερα και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μοιάζουν να πηγάζουν από μια δυστοπική συνύπαρξη, από έναν άλλον πλανήτη.

Στα μέσα του Μάρτη το ηφαίστειο στη χερσόνησο Reykjanes εξερράγη για 4η φορά από τον από τον Δεκέμβριο. Η νότια Ισλανδία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με εκατοντάδες πολίτες να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν προσωρινά τις οικίες τους.

Η έως τώρα ισχυρότερη έκρηξη στην Ισλανδία

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής άμυνας της χώρας ήταν η ισχυρότερη έκρηξη που έχει καταγραφεί στην περιοχή μέχρι στιγμής.

Η Ισλανδία φιλοξενεί στο έδαφός της περισσότερα από 30 ενεργά ηφαίστεια.

Το 2010, τα σύννεφα στάχτης από τις εκρήξεις του ηφαιστείου Eyafjallajokull κάλυψαν εκτεταμένες περιοχές της Ευρώπης, ματαιώνοντας 100.000 πτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας