Η Ζαχάροβα αποκάλεσε νεοναζί τον αρχηγό της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας για τα σχόλιά του σχετικά με τις επιθέσεις στο Καλίνινγκραντ.

45

Στις 15 Ιουνίου, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αποκάλεσε νεοναζί τον αρχηγό της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Χόλγκερ Νόιμαν, για τα σχόλιά του σχετικά με τα σχέδια του ΝΑΤΟ να βομβαρδίσει το Καλίνινγκραντ σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία.

«Ένας νεοναζί», απάντησε η Ζαχάροβα σε συνομιλία με το RIA Novosti .

Ο Νόιμαν δήλωσε την ίδια ημέρα ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία, η Γερμανία θα υπερασπιζόταν κάθε σπιθαμή του εδάφους του ΝΑΤΟ. Δήλωσε ότι η συμμαχία πρέπει να καταβάλει τις μέγιστες προσπάθειες για την παρακολούθηση της ασφάλειας και, εάν χρειαστεί, να παρέμβει σε συγκεκριμένες περιοχές.

ΝΑΤΟ: Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε ρωσοφοβία τον αποκλεισμό της Izvestia από τη σύνοδο κορυφής του μπλοκ.
Η πίεση της Δύσης στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζεται.

Στις 4 Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει κανένα λόγο για αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ. Δήλωσε ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για την κλιμάκωση των σχέσεων με τη συμμαχία και δεν βλέπει λόγους για ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο συζητείται τακτικά στις δυτικές χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας