Η πολυδιάσπαση-διάλυση ΣΥΡΙΖΑ προχωράει-Κόμμα ανακοινώνει και ο Πέτρος Κόκκαλης

973

Όλοι στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-μνημονιακοί. ευρώπληκτοι, αμερικανο-«ερωτευμένοι», ολιγαρχοδιαπλεκόμενοι-είναι για «πέταμα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καθρέφτης και των άλλων κομμάτων του πολιτικού σκηνικού και πρώτα απ’ όλα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Σε μία κίνηση που είχε διαρρεύσει από καιρό ότι θα συμβεί προχωράει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος θα ανακοινώσει την δημιουργία νέου κόμματος απόψε στην ΕΡΤ.

O Πέτρος Κόκκαλης είναι ένας από τους τέσσερις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ο Αλέξης Γεωργούλης έχει διαγραφεί και ο Στέλιος Κούλογλου έχει ανεξαρτητοποιηθεί).

Το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα που θα επικεντρώνεται στην κλιματική δράση, μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, το αποκάλυψε προ δέκα ημερών περίπου ο ίδιος ο ευρωβουλευτής πέραν βεβαίως και της σχετικής φημολογίας που υπήρχε από πρότερα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Π.Κόκκαλης απαντώντας στο εάν η πολιτική κίνηση «Κόσμος» την οποία αναπτύσσει εδώ και χρόνια θα εξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά «τίποτε δεν αποκλείεται».

«Από το 2019 που συμμετείχα στην Προοδευτική Συμμαχία με την κίνηση “Κόσμος”, αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ με όλο το δυναμικό της κίνησης είναι να δώσουμε την πολιτική διάσταση της κλιματικής δράσης, η οποία, ενώ είναι προφανής στις άλλες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές χώρες του κόσμου, δεν είναι τόσο προφανής στην Ελλάδα.

Και αυτή είναι μια συζήτηση την οποία ο κόσμος της Αριστεράς φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμος να την ακούσει.

Δηλαδή να ακούσει ότι η κλιματική κρίση δεν είναι επιφαινόμενο της οικονομίας αλλά κεντρικό οικονομικό ζήτημα. Νομίζω ότι όποιος δεν το είχε καταλάβει το κατάλαβε αυτό το καλοκαίρι.

Και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω. Γιατί αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να ασχολούμαι με την πολιτική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας