Γ.Σινουάρ:«Τα εντάλματα-σύλληψης των ηγετών μας εξισώνουν τον θύμα με τον θύτη»

502

Η Χαμάς κατήγγειλε την πρωτοβουλία του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει εντάλματα σύλληψης για τρεις από τους ηγέτες της για εγκλήματα πολέμου και εναντίον της ανθρωπότητας που φέρεται να έγιναν στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι αυτό «θέτει το θύμα στη θέση του θύτη», ενώ το παλαιστινιακό κίνημα ζητά την ακύρωση του αιτήματος.

Ο εισαγγελέας Καρίμ Χαν ανακοίνωσε επίσης την αίτηση για εντάλματα σύλληψης εναντίον του Νετανιάχου και του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ για εγκλήματα όπως «σκόπιμη πρόκληση λιμού σε πολίτες», «προμελετημένη ανθρωποκτονία» και «εξόντωση».

Οι κατηγορίες κατά των ηγετών της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του Γιαχία Σινουάρ, περιλαμβάνουν «εξόντωση», «βιασμό και άλλες μορφές σεξουαλικής βίας» και «σύλληψη ομήρων ως εγκλήματα πολέμου».

Ο Σαμί Αμπού Ζούχρι, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, υποστήριξε ότι αυτή η ενέργεια του ΔΠΔ ενθαρρύνει το Ισραήλ να συνεχίσει τον «πόλεμο εξόντωσης» στη Γάζα.

Ο Ουασέλ Αμπού Γιούσεφ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, δήλωσε ότι το αίτημα του ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης κατά των ηγετών της Χαμάς αποτελεί «σύγχυση μεταξύ θύματος και θύτη».

«Το ΔΠΔ πρέπει να εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά Ισραηλινών αξιωματούχων που συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα γενοκτονίας στη Γάζα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας