Επιβεβαίωση Λαφαζάνη-Ν.Παππάς κατ’-εντολή Τσίπρα στηρίζει Κασσελάκη-Αμερικάνικα κέντρα πίσω από την κουρτίνα

1755

Ο Νίκος Παππάς εξέφρασε πριν από λίγο, προφανώς κατ’ εντολή του μέντορά του Αλέξη Τσίπρα, τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Η εξέλιξη αυτή, που είχε προβλεφθεί από πολλούς, δείχνει ότι στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ παίχτηκε ένα σικέ παιχνίδι στημένο με μακιαβελικό τρόπο ώστε να υποβοηθηθεί η εκλογή του αμερικανοκστέβατου Κασσελάκη και εκλεκτού του Αλέξη Τσίπρα και των μεγάλων εγχώριων κέντρων της διαπλοκής!

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Παππάς στον πρώτο γύρο αποκόμισε εκλογικό ποσοστό 8,68%, το οποίο φυσικά αν προστεθεί στο 44,91% του Στέφανου Κασσελάκη με το οποίο ήρθε πρώτος ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους, του δίνει και την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα κι αν οι υπόλοιποι δύο υποψήφιοι ταχθούν υπέρ της Εφης Αχτσιόγλου, σε θεωρητικά πλαίσια (αν δηλδή υποτεθεί πως οι ψηφοφόροι θα ακούσουν τους υποψήφιους), δεν επαρκούν τα ποσοστά τους για να της προσφέρουν το πολυπόθητο 50% και κάτι, που χρειάζεται για να εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Να υπενθυμιστεί επίσης πως ο Νίκος Παππάς είναι άνθρωπος του πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο τον συνδέει και στενή, μακρόχρονη φιλία.

«Συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί με τον Στέφανο. Είχαμε μια ξεκάθαρη πάρα πολύ σοβαρή πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση, είχαμε συναντηθεί και πριν τον πρώτο γύρο.

Είναι προφανές ότι ενώπιον του ελληνικού λαού και του δημοκρατικού κόσμου ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β’ γύρο της Κυριακής.

Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, πάμε πολύ δυνατά για τη νίκη και την μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος», είπε από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Την κοινή δήλωση επί τη βάσει της οποίας υπήρξε συμφωνία προκειμένου ο Νίκος Παππάς να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν στη δημοσιότητα οι δύο πρώην συνυποψήφιοι λίγη ώρα μετά τη συνάντηση τους στη Βουλή.

Στις 219 λέξεις της κοινής δήλωσης, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς περιγράφουν το πώς ανταποκρίνονται στο «μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής» κάνοντας λόγο για τη «Μεγάλη Παράταξη της νίκης»

«Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη», «ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη» καταλήγουν στη δήλωσή τους οι κ. κ. Κασσελάκης-Παππάς.

Η κοινή δήλωση των Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Παππά

Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

 Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών.

Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη. Υπερασπιζόμαστε

 
· την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

· την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

 Ξανακερδίζουμε

· τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.

· τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας