Χτυπήθηκε με σφοδρότητα από την κακοκαιρία η Εύβοια-Πλημμύρισαν σπίτια-Έγιναν κατολισθήσεις

960

Με σφοδρότητα χτυπήθηκε από την κακοκαιρία «Elias» και η Εύβοια και λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα από το «112» για όσους βρίσκονται στο Μαντούδι για κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων.

«Το νερό έχει φτάσει στο ένα μέτρο μέσα στο χωριό» δήλωνε νωρίτερα ο δήμαρχος Μαντουδίου.

Στη βόρεια Εύβοια εξαιτίας της κακοκαιρίας «Elias» υπήρξαν ραγδαίες βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με συνέπεια να πλημμυρίσουν σπίτια και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία να είναι συνεχείς.

Μεγάλες ποσότητες νερού έχουν πέσει στους δύο δήμους της βόρειας Εύβοιας.

Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις, ενώ καλείται η πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες στις Ροβιές κόπηκαν δρόμοι και πλημμύρισαν σπίτια.

Στις Ροβιές έπεσαν 160mm νερού, 150mm στην Βατερή και 120mm στην Λίμνη…

Από τις 4:00 το πρωί δοκιμάζεται και η Χαλκίδα. Μεγάλος όγκος νερού πέφτει μέσα στην πόλη, με την πυροσβεστική υπηρεσία να παρεμβαίνει για απάντληση υδάτων στα πλημμυρισμένα υπόγεια.

Λίγο μετά τις 5:00 το πρωί σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε μία μεγάλη περιοχή βόρεια της Χαλκίδας, ενώ η κεραυνική δραστηριότητα είναι ακατάπαυστη. Η νύχτα έγινε μέρα στη κυριολεξία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας