Άρχισαν να βρίζονται! Αχτσιόγλου προς Κασσελάκη “Είσαι χυδαίος-Καλά κάναμε και αποχωρήσαμε”

1136

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη πραγματοποίησαν οι εννιά βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανάρτηση του προέδρου. 

Οι 9 αποκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ, «κόμμα Κασσελάκη», μιλούν για χυδαία ανάρτηση και στο υστερόγραφό τους του καταλογίζουν θράσος.

Οι βουλευτές που ανήκουν στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου αλλά και στους 6+6 αναφέρουν: «Η χυδαιότητα της σημερινής ανάρτησης του κ. Κασσελάκη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα Κασσελάκη. Δεν έχουμε καμία διάθεση να ακολουθήσουμε τον δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει για τον εαυτό του. Για άλλη μια φορά απαντά στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις.

Αν θέλει να κατανοήσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς  λόγους των μαζικών αποχωρήσεων χιλιάδων αγωνιστών από το κόμμα του, τον παραπέμπουμε στη χθεσινή δήλωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και στα δεκάδες άλλα κείμενα αποχωρήσεων που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη μας το σοβαρό ενδεχόμενο να νομίζει ότι είναι «πουμαρό».

Η δική μας υποχρέωση είναι η επιλογή της ευθύνης και της ελπίδας: η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην επικίνδυνη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κάτι που είναι φανερό ότι ο κ. Κασσελάκης αδυνατεί να υπηρετήσει.

Υ,Γ Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ θράσος ένας άνθρωπος που δεν έχει υπάρξει στην Αριστερά παρά μόνο ως διεκδικητής ή κάτοχος καρέκλας να κάνει μαθήματα ανιδιοτέλειας σε ανθρώπους που έχουν δώσει πολιτικές και κοινωνικές μάχες έπι πολλά χρόνια στα κινήματα και στο κόμμα χωρίς καμία απολύτως καρέκλα».

Να θυμίσουμε ότι ο Σ.Κασσελάκης χαρακτήρισε νωρίτερα τις αποχωρήσεις «πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας» ενώ έκανε με σαφείς αιχμές κατά της Έφης Αχτσιόγλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επαναλαμβάνει ότι οι έδρες δεν ανήκουν σε όσους βουλευτές ανεξαρτητοποιήθηκαν και λέει ότι έχει ήσυχη της συνείδησή του γιατί προσπάθησε για την ενότητα και κατηγορεί όσους αποχώρησαν ότι έφυγαν όχι για ιδεολογικούς λόγους αλλά γιατί έχασαν τις εσωκομματικές εκλογές. «Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας», γράφει χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας