Αποδέσμευση χιλιάδων σοβιετικών αρμάτων από ρωσικές αποθήκες-Τα εκσυγχρονίζουν έτοιμα για μάχη

9238

Η Ρωσία έχει αποδεσμεύσει χιλιάδες σοβιετικά άρματα μάχης από το απόθεμά της, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες.

Η μεγαλύτερη υποδομή αποθήκευσης της Ρωσίας, η οποία βρίσκεται στην Μπουριατίγια, είδε μείωση 40% στα άρματα μάχης και στα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού της από τον Σεπτέμβριο του 2021. Αυτό αποκάλυψε η σελίδα The Moscow Times, επικαλούμενη δεδομένα που συγκέντρωσε από το Google Earth.

Η υποδομή αποθήκευσης Vagzhanovo στην ανατολική Σιβηρία απέμεινε με σχεδόν 2.270 τεθωρακισμένα οχήματα τον Μάιο του 2023, πράγμα που σημαίνει πως καταγράφηκε μείωση 1.570 οχημάτων από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Επιπλέον, καταγράφηκε μείωση 32% μετά την ανακοίνωση της πρώτη επιστράτευσης στην Ρωσική Ομοσπονδία στο τέλος του 2023, ανέφερε η ανεξάρτητη ρωσική σελίδα με έδρα το Άμστερνταμ.

Δεν Πρόκεινταν για Ισχυρό Εξοπλισμό

Σύμφωνα με τις αναφορές, τα περισσότερα οχήματα σε αυτήν την αποθήκη 11 τετραγωνικών μέτρων αφέθηκαν εκτός υποδομής, κάτι που συνήθως γίνεται μόνο με στρατιωτικό εξοπλισμό μικρότερης αξίας. 

Ο πολυτιμότερος στρατιωτικός εξοπλισμός αποθηκεύεται σε αεριζόμενα και θερμαινόμενα δωμάτια, σύμφωνα με τις οδηγίες του ίδιου του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

Η δεύτερη κατηγορία οχημάτων κρατείται σε μη θερμαινόμενα υπόστεγα, ενώ η τρίτη κάτω από σκέπαστρα.

Η ρωσική υποδομή Vagzhanovo διαθέτει 10 υπόστεγα, στα οποία χωρούν περίπου 400 άρματα μάχης, σύμφωνα με την The Moscow Times.

Περίπου ο μισός από τον εξοπλισμό που εθεάθη στις δορυφορικές φωτογραφίες δεν διέθετε πυργίσκους, ενώ είχε εμφανείς ζημιές, πρόσθεσε η σελίδα, επικαλούμενη εικόνες που καταγράφηκαν τον Νοέμβριο του 2022.

Κάτι παρόμοιο παρατηρήθηκε και τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Επικαλούμενη στρατιωτικούς ειδικούς και φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από έναν Ρώσο πρώην στρατιώτη, η The Moscow Times ανέφερε πως πρόκεινταν για άρματα μάχης τύπου T-62, τα οποία παράχθηκαν στην Σοβιετική Ένωση μεταξύ 1962 και 1975.

Αδειάζει τα Αποθέματα Απαρχαιωμένων Αρμάτων ή Όχι;

Η Ρωσία μείωσε το απόθεμά της από απαρχαιωμένα τεθωρακισμένα το 2017, ωστόσο διέκοψε ολοκληρωτικά αυτήν την διαδικασία το 2022.

Αντίθετα, η Μόσχα ξεκίνησε τον εκσυγχρονισμό περίπου 800 T-62 τον φετινό Οκτώβριο, παραγγέλνοντας την προσθήκη επιπρόσθετης προστασίας, νεότερων κινητήρων, οπτοηλεκτρονικών συστημάτων και συστημάτων θερμικής απεικόνισης.

Σύμφωνα με δυτικές αναφορές, η Ρωσία έχει χάσει τουλάχιστον 2.231 άρματα μάχης στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022. 

Εκτός από το να εκσυγχρονίζει πολύ παλιό εξοπλισμό, η Μόσχα έχει αναφερθεί πως επανεισάγει άρματα και εξαρτήματα πυραύλων που είχε πουλήσει στο παρελθόν σε τρίτες χώρες, όπως το Μιανμάρ και την Ινδία.

Ο εξοπλισμός αυτός περιλαμβάνει χιλιάδες στόχαστρα και κάμερες, τα οποία θα εξοπλίζουν τα παλιά άρματα μάχης τύπου T-72.

μείωση στα ρωσικά αποθέματα σοβιετικών αρμάτων μάχης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας