Απεργία: “Νέκρωσε”, σχεδόν, η Ελλάδα-Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα

1096

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή

Παρέλυσε σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας,  με αιχμή την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος, ενώ λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις.

Η πορεία  ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι προς τη Βουλή από την πλατεία Κλαυθμώνος όπου είχε πραγματοποιηθεί η προσυγκέντρωση των διαδηλωτών ενώ έξω από τη Βουλή βρίσκονται τα μέλη του ΠΑΜΕ που έφτασαν εκεί μέσω ξεχωριστής, ως συνήθως, πορείας δια της Πανεπιστημίου.

Δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Λόγω των συγκεντρώσεων σταδιακά έκλεισαν οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Κλειστές ήταν η Πανεπιστημίου, η Σταδίου αλλά και η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά από το Σύνταγμα.

«Ηχηρή απάντηση στο καθεστώς Μητσοτάκη και πολιτικού κατεστημένου»

          

Τι ισχύει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2&3), τα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Στο Τραμ θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ. 

Στον Ηλεκτρικό θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καλύπτονται από την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία «καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022», δηλώνοντας πως η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτεμβρίου, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της διοίκησής της. 

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (τρένα – προαστιακός σιδηρόδρομος) καθώς και οι οδηγοί ταξί.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο σημειώνεται πως ισχύουν οι ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων που ανακοίνωσε η AEGEAN και η Olympic Air.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική. Λόγω της απεργίας δεν θα ισχύει σήμερα ο δακτύλιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας