Ανησυχία για την ασύλληπτη εξάπλωση Covid στην Κίνα–Σε 20-μέρες μολύνθηκαν 250εκατ.άνθρωποι!!!

679

Κινέζοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 250 εκατομμύρια άνθρωποι ή το 18% του πληθυσμού μολύνθηκαν από τον Covid-19 τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου, καθώς το Πεκίνο ήρε απότομα τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για την ασθένεια εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.
Οι εκτιμήσεις – συμπεριλαμβανομένων 37 εκατομμυρίων ανθρώπων που μολύνθηκαν μόνο την Τρίτη (20/12/2022), ή 2,6% του πληθυσμού – αποκαλύφθηκαν από τον Sun Yang, αναπληρωτή διευθυντή του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (NHC) σε μια ενημέρωση για την υγεία την Τετάρτη (21/12/2022), δήλωσαν στους Financial Times δύο άτομα με γνώση του θέματος.
Ο Sun είπε ότι ο ρυθμός εξάπλωσης του Covid στη χώρα εξακολουθεί να αυξάνεται και εκτίμησε ότι περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού στο Πεκίνο και το Σετσουάν είναι ήδη μολυσμένο, ανέφεραν πηγές που ενημερώθηκαν για τη συνάντηση.
Η έκρηξη στα κρούσματα ακολουθεί την απόφαση του Πεκίνου αυτόν τον μήνα να εγκαταλείψει εσπευσμένα την πολιτική του «μηδενικού Covid», η οποία κράτησε τον ιό σε απόσταση μέσω μαζικών tests, υποχρεωτικής καραντίνας και δρακόντειων μέτρων.

Ανησυχία σε ολόκληρο τον κόσμο

Τα στοιχεία του Sun, τα οποία δόθηκαν σε μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, η οποία ανέφερε 62.592 συμπτωματικά κρούσματα Covid την ίδια περίοδο.
Την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα σταμάτησε δημόσια να προσπαθεί να καταγράφει τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων αφού οι αρχές περιόρισαν τα tests για τον Covid.
Η έλλειψη πληροφοριών από την  Κίνα για το κύμα Covid οδήγησε την Ουάσιγκτον και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να πιέσουν το Πεκίνο να είναι πιο διαφανές σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, τη σοβαρότητα της νόσου, τα στοιχεία εισαγωγής στο νοσοκομείο και άλλα στατιστικά στοιχεία υγείας που έχουν γίνει ευρέως διαθέσιμα από άλλες χώρες .
Στην πρωτεύουσα της Κίνας και σε άλλες πόλεις, το κύμα των λοιμώξεων από τον Covid έχει κατακλύσει τα νοσοκομεία με εισροή ηλικιωμένων και άφησε τα επείγοντα και τις μονάδες εντατικής θεραπείας με λίγα διαθέσιμα κρεβάτια.

Τρόμος στο Πεκίνο – Τα κρεματόρια λειτουργούν αδιάκοπα

Ο επίσημος λογαριασμός του NHC για τη συνεδρίαση της Τετάρτης παρείχε ελάχιστες λεπτομέρειες για το τι συζήτησαν οι κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι της χώρας.
Αλλά στη συνάντηση, ο Ma Xiaowei, διευθυντής του NHC, ζήτησε από τα νοσοκομεία να αναδιατάξουν τα δωμάτια επειγόντων περιστατικών τους και να μεταφέρουν ασθενείς σε εσωτερικά τμήματα, ανέφερε μία πηγή στη βρετανική εφημερίδα.
Προέτρεψε επίσης τα μεσαία και μεγάλα νοσοκομεία να δέχονται περισσότερους ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα και υποσχέθηκε ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν θα τους θεωρήσουν υπεύθυνους για τα αυξανόμενα ποσοστά θνησιμότητας.
Εν τω μεταξύ, οι εκτιμήσεις για 250 εκατομμύρια κρούσματα εγείρουν περαιτέρω αμφιβολίες σχετικά με την ακρίβεια του τρόπου με τον οποίο το Πεκίνο υπολογίζει τους θανάτους από τη νόσο.
Η χώρα έχει επισήμως αναφέρει μόνο οκτώ θανάτους από την 1η Δεκεμβρίου.
Ανώτατοι αξιωματούχοι είπαν ότι είχαν επαναπροσδιορίσει τον ορισμό του θανάτου από Covid, σε μια κίνηση που μείωσε τον δημόσιο αριθμό θανάτων.
Ωστόσο, τα κρεματόρια στην πρωτεύουσα της Κίνας προσπαθούν να διαχειριστούν ένα κύμα πτωμάτων που συσσωρεύονταν σε νοσοκομεία που επισκέφθηκαν οι Financial Times τις τελευταίες ημέρες.
Αρκετά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου ενός που χρηματοδοτείται από το κινεζικό CDC, έχουν προβλέψει ότι η Κίνα θα μπορούσε να έχει έως και 1 εκατομμύριο θανάτους από Covid κατά την επαναλειτουργία της χώρας.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Παρέμβαση Blinken

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Anthnony Blinken ζήτησε από το Πεκίνο να παράσχει άμεσα πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα έξαρση του Covid στην Κίνα, καθώς επηρεάζει τον υπόλοιπο κόσμο.
Επανέλαβε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να παράσχουν βοήθεια.
«Είναι πολύ σημαντικό για όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, να επικεντρωθούν στους εμβολιασμούς των ατόμων, στη διάθεση των tests και της θεραπείας και, κυρίως, στην ανταλλαγή πληροφοριών με τον κόσμο σχετικά με αυτό που βιώνουν», δήλωσε ο Blinken.
«Έχει επιπτώσεις όχι μόνο για την Κίνα, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.
Θα θέλαμε λοιπόν να το δούμε αυτό να συμβεί», πρόσθεσε.

china.JPG

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας