Επίθεση ρωσικών πυραύλων&UAV-Εκρήξεις, πανικός σε Κίεβο, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ, Ντνεπροπετρόφσκ, Πολτάβα, Σούμι

2102

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στο Κίεβο, καθώς και στις περιοχές Χάρκοβο, Τσερνίχιβ, Ντνεπροπετρόφσκ, Πολτάβα και Σούμι-Επιβεβαιώθηκαν επιτυχημένες ρωσικές επιδρομές στην περιοχή της Οδησσού και στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Ζαπορόζιε

Τo απόγευμα της 14ης Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων σε ουκρανικά λιμάνια και στρατιωτικές υποδομές σε διάφορες περιοχές. Σύμφωνα με τις τοπικές αναφορές, κατά τη διάρκεια της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν ρωσικοί πύραυλοι και UAV. Το Κίεβο αναγνωρίζει και πάλι υποτιθέμενα πλήγματα σε πολιτικές υποδομές, αποκρύπτοντας την αλήθεια για την καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στο Κίεβο, καθώς και στην περιοχή του Κιέβου, στις περιοχές Χάρκοβο, Τσερνίχιβ, Ντνιπροπετρόφσκ, Πολτάβα και Σούμι. Επιβεβαιώθηκαν επιτυχημένες ρωσικές επιδρομές στην περιοχή της Οδησσού και στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Ζαπορόζιε.

Μαζική συνδυασμένη επίθεση ρωσικών πυραύλων και UAV έπληξε την περιοχή της Οδησσού. Το νέο κύμα χτυπημάτων στα ουκρανικά λιμάνια είναι πιθανότατα μια απάντηση στην πρόσφατη προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να επιτεθεί στη γέφυρα της Κριμαίας και στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αναφορές, για τα πλήγματα χρησιμοποιήθηκαν 15 UAV Geranium και 8 πύραυλοι Kaliber. Παρά τις δηλώσεις του ουκρανικού στρατού για την επιτυχή λειτουργία των δυνάμεων αεράμυνας και την αναχαίτιση των ρωσικών στόχων, πλάνα από το σημείο επιβεβαιώνουν το αντίθετο. Πολυάριθμες εκρήξεις βροντοφώναξαν στις περιοχές, ενώ σφοδρές πυρκαγιές ξέσπασαν στις τοπικές στρατηγικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι εγκαταστάσεις στο τοπικό θαλάσσιο λιμάνι και οι αποθήκες καυσίμων που βρίσκονταν καταστράφηκαν στην Kryzhanovka και το Λιμάνι Πετρελαίου στην Οδησσό, καθώς και στην Bugayevka.

Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές αρχές αποκρύπτουν τις ζημιές στις στρατηγικές υποδομές, υποστηρίζοντας ότι τα ρωσικά πλήγματα καταστρέφουν μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού, Σεργκέι Μπράτσουκ, δήλωσε ότι λόγω της πτώσης συντριμμιών από τους καταρριφθέντες πυραύλους, υπέστησαν ζημιές ο κοιτώνας ενός από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ένα σούπερ μάρκετ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Πλάνα από την πόλη επιβεβαίωσαν ότι ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στο τοπικό σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κτίριο να χτυπήθηκε από την ουκρανική αεράμυνα και όχι από καταρριφθέντες ρωσικούς πυραύλους.

Στις 14 Αυγούστου, ο διοικητής των Κοινών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αντιστράτηγος Σεργκέι Νάεφ, εξήγησε γιατί τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι δύσκολο να καταρριφθούν κάνουν και μπορούν να πετάξουν στο Κίεβο. Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, το πρόβλημα είναι ότι “η ανίχνευση των ρωσικών UAV πραγματοποιείται τελευταία κυρίως ακουστικά (από τον ήχο του κινητήρα)”. Ως αποτέλεσμα, η ακριβής πρόβλεψη των διαδρομών πτήσης των UAV και η έγκαιρη αντίδραση των ουκρανικών κινητών ομάδων πυρός είναι περίπλοκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας