Ανακαλύφθηκε ο Μεγάλος Δακτύλιος του Σύμπαντος ανατρέποντας τις αρχές της κοσμολογίας

5210

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire στη Βρετανία ανακάλυψαν μια γιγάντια δομή σε σχήμα δακτυλίου στο Διάστημα. Η δομή έχει διάμετρο 1,3 δισεκατομμύρια έτη φωτός αποτελείται από μεμονωμένους γαλαξίες και σμήνη γαλαξιών και οι επιστήμονες την ονόμασαν «Μεγάλο Δακτύλιο».

Τέτοιου κολοσσιαίου μεγέθους δομές υποστηρίζονται από τις συμβατικές κοσμολογικές αρχές για αυτό και οι ειδικοί πονοκεφαλιάζουν για να εξηγήσουν το φαινόμενο αυτό. Η ύπαρξη του Μεγάλου Δακτυλίου υποδηλώνει ότι όλη η ύλη απλώνεται ομαλά σε όλο το Σύμπαν. Παρόλο που τα αστέρια, οι πλανήτες και οι γαλαξίες είναι τεράστιες μονάδες ύλης στα μάτια μας στο πλαίσιο του μεγέθους του Σύμπαντος πρόκειται για ασήμαντες δομές και η κρατούσα θεωρία είναι ότι δεν πρέπει να σχηματίζονται κατά πολύ μεγαλύτερες δομές ύλης

Ο Μεγάλος Δακτύλιος όμως είναι η έβδομη κατά σειρά κολοσσιαία δομή που εντοπίζεται στο Σύμπαν  δείχνοντας έτσι ότι υπάρχουν κοσμολογικοί παράμετροι που δεν έχουν ληφθεί υπόψη ή απλά δεν τους γνωρίζουμε και πρέπει να τους ανακαλύψουμε για να μπορούμε να κατανοήσουμε πιο σωστά την ύπαρξη και εξέλιξη του Σύμπαντος. Να σημειωθεί ότι η ίδια ερευνητική ομάδα έχει ανακαλύψει και το Γιγάντιο Τόξο, μια κοσμική δομή έκτασης 3,3 δισ. ετών φωτός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας