Αισχροκέρδεια και ακρίβεια «τρώνε» τις τελευταίες καταθέσεις των νοικοκυριών

404

Κάθε μέρα «ροκανίζονται» και οι τελευταίες καταθέσεις και αποταμιεύσεις των ελληνικών νοικοκυριών

Ακόμη και τις τελευταίες καταθέσεις και αποταμιεύσεις τους αποσύρουν λίγο λίγο κάθε μέρα τα ελληνικά νοικοκυριά προκειμένου να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, παλεύοντας με την μεγάλη ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Τα στοιχεία αυτά καταγράφει η Eurostat, σημειώνοντας ότι το 58% των Ελλήνων έβγαλαν χρήματα από τους λογαριασμούς τους για να πληρώσουν τα αυξημένα έξοδά τους, με τη χώρα μας να είναι μαζί με τη Μάλτα και την Κύπρο στις τρεις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας.

Η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή σημειώνει ακόμη μια αρνητική πρωτιά για τη χώρα, με το 70% των πολιτών να εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους τους επόμενους έξι μήνες. Την τετράδα συμπληρώνουν η Ιταλία, η Κύπρος και η Ρουμανία.

Τέλος, η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας με το ποσοστό των καταναλωτών που άλλαξαν συνήθειες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην ενεργειακή κρίση. Ειδικότερα, το 77% των καταναλωτών αναγκάστηκε να προσαρμόσει με διαφορετικό τρόπο την καθημερινότητά του, με τη Δανία να έχει την πρωτιά (86%) και τον μέσο όρο της ΕΕ να κυμαίνεται στο 70%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας