Β.Πούτιν-«Ετοιμότητα για οποιαδήποτε εξέλιξη με την Δύση»–Τεράστια ναυτική άσκηση Ρωσίας-Κίνας

578

Την έναρξη μεγαλύτερων ναυτικών στρατιωτικών ασκήσεων, μαζί με την Κίνα, στη μετασοβιετική εποχή κήρυξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμά του προς τη Δύση.

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε την Τρίτη (10/9) τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να μην προσπαθούν να υπερισχύσουν της Μόσχας στην Ασία, καθώς εγκαινίασε τη συγκεκριμένη ναυτική άσκηση, στην οποία συμμετέχει και η Κίνα.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη για οποιαδήποτε εξέλιξη και κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι προκαλεί κούρσα εξοπλισμών.

Είπε, ειδικότερα, ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αναπτύξουν πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η Ουάσινγκτον, με τις επιθετικές της ενέργειες, επιδιώκει την επίτευξη στρατιωτικής υπεροχής, τόνισε ο Putin, καταστρέφοντας την αρχιτεκτονική ασφαλείας και την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

«Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ προκαλούν μια κούρσα εξοπλισμών, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των Ευρωπαίων και Ασιατών συμμάχων τους», ανέφερε με νόημα.

Οι ΗΠΑ στοχεύουν να προκαλέσουν στρατηγική ήττα στη Ρωσία, αυξάνοντας τη στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα ρωσικά σύνορα.

«Με πρόσχημα την υποτιθέμενη ρωσική απειλή και την ανάγκη περιορισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αυξάνουν τη στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, στον Αρκτικό και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Οι ΗΠΑ εργάζονται ήδη για τη μεταφορά και την ανάπτυξη προηγμένων πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ενώ δηλώνουν ανοιχτά τα σχέδιά τους να αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς σε «προκεχωρημένες ζώνες», κατέληξε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας