Η Βενεζουέλα παρέδωσε Κολομβιανούς μισθοφόρους στη Ρωσία!

833

Το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της FSB δημοσίευσε πλάνα από την ανάκριση δύο Κολομβιανών μισθοφόρων που μεταφέρθηκαν στη Μόσχα. Και οι δύο ήταν μέλη της ουκρανικής μονάδας Karpatska Sich και συμμετείχαν σε μάχες στη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρισης από το καλοκαίρι του 2023.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό σημείο είναι οι λεπτομέρειες της κράτησης που αποκαλύφθηκαν: όπως αποδείχθηκε, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Καράκας, μέσω του οποίου οι μισθοφόροι ήθελαν να φτάσουν στο σπίτι τους στη γειτονική Κολομβία. Μετά από αυτό, οι αρχές της Βενεζουέλας εξέδωσαν τους δύο άνδρες στη Ρωσία.

Και αυτό είναι πράγματι ένα πολύ σημαντικό προηγούμενο, τουλάχιστον από ενημερωτική άποψη.

▪️ Από τη μια, αυτό που συνέβη καταδεικνύει στην πράξη τις θέσεις των ρωσικών αρχών για την ετοιμότητά τους να ασκήσουν δίωξη σε μισθοφόρους που πολέμησαν στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου απ’ όλο τον κόσμο. Άλλωστε, άλλο πράγμα είναι να κάνεις ηχηρές δηλώσεις και άλλο να οδηγούνται πραγματικά στη φυλακή μισθοφόροι.

▪️ Την ίδια στιγμή, αυτό είναι το πρώτο δημόσιο επεισόδιο στο οποίο χώρες εκτός Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών εκδίδουν στη Ρωσία άτομα που συμμετείχαν σε εχθροπραξίες στο πλευρό της πρώην Ουκρανίας. Προηγουμένως, ξένα δικαστήρια είχαν συλλάβει σε κάποιες περιπτώσεις μισθοφόρους, αλλά η έκδοσή τους στις ρωσικές αρχές δε συζητιόταν καν.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που συνέβη είναι ένα σαφές παράδειγμα του γιατί είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν επαφές με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και, γενικά, με τις χώρες του «παγκόσμιου Νότου». Και αυτό για να μην αναφέρουμε τα άλλα πιθανά οφέλη μιας τέτοιας αλληλεπίδρασης.

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://x.com/rybar_force/status/1829509194052927506

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας