Ζεύξη Ποταμού & ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς-Κόβονται στα δύο οι ουκρανικές-ΕΔ

1436
Ζεύξη Ποταμού & ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς

Οι Ουκρανοί χάνουν πολύτιμο έδαφος στο Ντονμπάς καθώς ο ρωσικός Στρατός κατάφερε και προχώρησε στην Ζεύξη Ποταμού Seversky Donets και μεταφέρει διαρκώς ενισχύσεις προς την πόλη Ίζιουμ με κατεύθυνση το Ντονμπάς.

Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη που επιτρέπει την επιτάχυνση των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στο Ντονμπάς.

Οι Ουκρανοί πολύ δύσκολα θα αποφύγουν την κατάρρευση στο Ντονμπάς. Αμέσως μετά την πόλη Ίζιουμ, στην οποία οι Ρώσοι παραδίδουν πλέον ανενόχλητοι ανθρωπιστική βοήθεια, οι Ουκρανοί χάνουν στο Ντονμπάς ακόμη δύο προπύργια τους

Δείτε βίντεο

Χάνουν την Marinka oι Ουκρανοί

Ήδη ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε το προπύργιο των Ουκρανών, Novobakhmutovka, και σφυροκοπά την πόλη Marinka.

Οι Ρώσοι έφτασαν στα περίχωρα της πόλης Marinka, σημαντικό προπύργιο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ντονμπάς.

Είναι θέμα χρόνου και αυτή η πόλη να περάσει υπό ρωσικό έλεγχο. Ρωσικά ΜΜΕ έχουν στείλει δημοσιογράφους για να καταγράψουν την προέλαση του ρωσικού Στρατού.

Οι μάχες διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην βιομηχανική Ζώνη της πόλης.

Ταυτόχρονα το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του Λουγκάνσκ πλησιάζουν τα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης Severodonetsk.

Δείτε βίντεο

Κόβονται στα δύο οι ουκρανικές δυνάμεις

Oι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κινδυνεύουν να περικυκλωθούν και να σπάσουν σε δύο θύλακες στο Ντονμπάς καθώς ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τον οικισμό Novobakhmutovka στην περιοχή Yasinovatsky.

Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις του Ντονέτσκ και ο ρωσικός Στρατός μάχεται με τις ουκρανικές δυνάμεις που υποχωρούν από το σημείο και συγκεκριμένα την 25η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του Dnepropetrovsk.

Η κατάληψη της πόλης Novobakhmutovka θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς θα επιτρέψει στον ρωσικό Στρατό και τις δυνάμεις του Ντονέτσκ να “κόψουν” τις ουκρανικές δυνάμεις σε δύο μέρη, ένα βόρειο θύλακα και ένα νότιο θύλακα. 

Έπειτα ακολουθεί η εκκαθάριση τους καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις θα βρίσκονται εγκλωβισμένες.

Έχασαν το μοναδικό διυλιστήριο οι Ουκρανοί

Ταυτόχρονα, οι Ουκρανοί δέχτηκαν ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα στην περιοχή του Ντονμπάς καθώς η ρωσική Αεροπορία κατέστρεψε το μοναδικό διυλιστήριο μαζί με τις αποθήκες πετρελαίου που διέθετε το Κίεβο στην ΝΑ Ουκρανία.

Πρόκειται για το διυλιστήριο Kremenchug. Οι ουκρανοί έχασαν την μοναδική πηγή λογιστικής υποστήριξης των στρατιωτικών τους δυνάμεων. Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος οι ουκρανικές δυνάμεις στον κεντρικό και ανατολικό τομέα να ξεμείνουν από καύσιμα.

Βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το ρωσικό ΥΠΑΜ δείχνει αεροπορικά πλήγματα εναντίον των αποθηκών καυσίμων. Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιοκτήτης των διυλιστηρίων είναι ο Ολιγάρχης Kolomoisky ο οποίος στήριξε τον Ζελένσκι στην εκλογή του το 2019.

Συνολικά τις τελευταίες 24 ώρες οι Ρώσοι έπληξαν 67 στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ουκρανών και τα αεροδρόμια στις περιοχές Dnepropetrovsk και Poltava.

Μόνο η περιοχή Dnepropetrovsk δέχτηκε 10 πυραυλικά κτυπήματα.

Δείτε βίντεο

Image

Image

Image

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας