5 δισ. στη Renault που απολύει 15.000 εργαζόμενους!

407
renault

Η γαλλική κυβέρνηση επικύρωσε το δάνειο εγγυημένο από το δημόσιο ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να ενισχύσει τη ρευστότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, την ώρα που ο κολοσσός θα θέσει σε εφαρμογή ένα τεράστιο σχέδιο «εξοικονόμησης» και χιλιάδων απολύσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση που επιτάχυνε η πανδημία του κορονοϊού.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ «θα υπογράψει σήμερα την εγγύηση του δανείου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να χορηγηθεί στη Renault», ενημέρωσε χθες το υπουργείο το Γαλλικό Πρακτορείο, στο τέλος μιας συνάντησης ανάμεσα σε αξιωματούχους, εκπροσώπους των εργαζομένων και τη διοίκηση της επιχείρησης.

Η Renault, η οποία ήδη αντιμετώπιζε δυσκολίες πριν από την κρίση του κορονοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή την κατάργηση περίπου 15.000 θέσεων εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων 4.600 θέσεων εργασίας στην ίδια τη Γαλλία. Επίκεντρο των σχεδίων, αποτελεί το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών τμημάτων του μοντέλου Kangoo στη Μομπέζ, το οποίο σύμφωνα με το σχέδιο, θα κλείσει και η παραγωγή θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο στο Ντουέ.

Η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να κρατήσει τα προσχήματα, για την παροχή του ζεστού χρήματος στην αυτοκινητοβιομηχανία των ώρα που θα γίνουν χιλιάδες απολύσεις, ζήτησε να αρχίσει «κοινωνικός και τεχνικός διάλογος» για το μέλλον του εργοστασίου και των εργαζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας