27 Χρόνια Θεατρικό Εργαστήρι με την καλλιτεχνική εποπτεία-διεύθυνση του Γιώργου Γαλάντη!

810
27 Χρόνια Θεατρικό Εργαστήρι με την καλλιτεχνική εποπτεία-διεύθυνση του Γιώργου Γαλάντη!

Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Καλλιθέας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας, συμπληρώνει φέτος 27 χρόνια λειτουργίας και έντονης πολιτιστικής ανάσας και ζωής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεατρανθρώπου (ηθοποιού, σκηνοθέτη, σκηνογράφου κ.λ.π.) Γιώργου Γαλάντη.

Μέσα σ’ αυτά τα 27 χρόνια, ο Γιώργος Γαλάντης συγκρότησε, διατήρησε, παρουσίασε και παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, όχι μόνον καλλιτεχνικό, αλλά και με έντονο εκπαιδευτικό πρόσωπο!

Στα μαθήματά του αποτυπώνονται οι πολύπλευρες δημιουργικές του εκφάνσεις, οι βιωματικές του γνώσεις για το θέατρο, η αγάπη του για τον πολιτισμό και την πνευματική ανέλιξη του τόπου!

Στους σπουδαστές του Θεατρικού Εργαστηρίου, ο Γιώργος Γαλάντης μεταλαμπαδεύει τον τρόπο, μέσω της έκφρασης, της κίνησης, του ήχου,  ώστε να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους και τις εμπειρίες τους, με σκοπό την πολιτιστική τους καλλιέργεια.

Πάνω από 1.800 άτομα έχουν συμμετάσχει αυτά τα 27 χρόνια στα θεατρικά δρώμενα, με παραστάσεις απαιτητικές από το Ελληνικό Ρεπερτόριο και την Αρχαία Τραγωδία. Από το Κλασσικό Ρεπερτόριο μέχρι και τη σύγχρονη δραματουργία (Αριστοφάνης, Ευριπίδης, Σοφοκλής, Βιτσένζος Κορνάρος,   Νικόλαος Λάσκαρης, Ξενόπουλος, Αλ. Σακελλάριος, Ιάκωβος Καμπανέλης, Σαίξπηρ, Φεϋντώ, Μολιέρος, Αγκάθα Κρίστι κ.ά).

Ο Γιώργος Γαλάντης γεννήθηκε στην Ισμαηλία της Αιγύπτου. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Του Πειραϊκού Συνδέσμου (ιδρυτής ο Δημήτρης Ροντήρης). Έχει σπουδάσει Ενδυματολογία και Σκηνογραφία, Γραφικές Τέχνες και Αρχιτεκτονική ως μαθητής του Γιώργου Βακιρτζή. Κίνηση και Σωματική Έκφραση στο Πειραϊκό Ωδείο. Και τέλος, Τεχνικές Θεάτρου ΝΟ και Σωματική Αίσθηση με καθηγητή τον Anton Huan!

Συνεργάστηκε με τα θεατρικά σχήματα Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ, Διον. Παπαγιαννόπουλου, Μαριέττας Ριάλδη-Ιάκωβου Καμπανέλη, Γεωργίας Βασιλειάδου, Γιώργου Μαρίνου, Αλέκου Λειβαδίτη-Ρένας Ντορ, καθώς και με τον θίασο στελεχών Λυρικής Σκηνής στη μονόπρακτη κωμική όπερα του Rossini στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, στην εκπομπή του Γιώργου Σαριγιάννη “Το βιβλίο στο μικρόφωνο” συνεργάστηκε σε τακτική βάση απαγγέλλοντας σύγχρονους Έλληνες ποιητές.

Διδάσκει από το 1991, ως καθηγητής Θεατρικής Αγωγής, στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει πάρει, ως ομιλητής, μέρος σε αμέτρητες Διαλέξεις, Συνέδρια, Ημερίδες. Πλούσιο και το συγγραφικό του έργο. Εκδότης, συνιδρυτής και διευθυντής του περιοδικού “Διαβάζω”.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας του χρωστά την υπόστασή του!!! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας