Στη Δαμασκό απεσταλμένοι Πούτιν-Η Ρωσία ενισχύει Συρία πριν την τουρκική επίθεση

902
Ρωσία ενισχύει Συρία

Κρίσιμες ώρες στην Συρία αν αναμονή της νέας τουρκικής εισβολής: Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν προσπαθώντας να κατευνάσει την δυσαρέσκεια της Δαμασκού γιατί  η Μόσχα δεν βοηθά όσο ζητά η Συρία στην απελευθέρωση της επαρχίας Ιντλίμπ και δέχεται να συνεχίζεται η τουρκική παρουσία, έστειλε στον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ τον ειδικό απεσταλμένο, Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Βερσίνιν.

Στόχος: Να συντονίσουν από κοινού τις ενέργειες κατά της Τουρκίας και να καθησυχαστούν οι συριακές ανησυχίες.

Ουσιαστικά συμφωνήθηκε να ενισχυθούν οι ρωσικές δυνάμεις και να αυξηθεί η ροή εφοδίων και όπλων στον  ταλαιπωρημένο συριακό Στρατό και πάνω απ’όλα να διατρανωθεί το «αδιάβροχο» της συμμαχίας των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

Η ρωσική Αεροπορία θα ενισχυθεί, αν χρειαστεί, στην βάση Χμέιμιμ, με έναν αριθμό Su-35, τα οποία έχουν αποδειχθεί ανίκητα στον ουρανό της Συρίας, όχι μόνο απέναντι στα τουρκικά F-16, αλλά ακόμα και στην 1Vs1 αναμέτρησή τους με τα αμερικανικά F-22 στην ανατολική Συρία. Επίσης περί τα 100 άρματα μάχης Τ-90S, θα ανανεώσουν το συριακό αρματικό δυναμικό και θα συμμετάσχουν στην κατάληψη της Ιντλίμπ. 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι ειλημμένη η απόφαση της Ρωσίας να βοηθήσει στη επανάκτηση της Ιντλίμπ από τους ισλαμιστές και την πίεση των Τούρκων συμμάχων τους, αλλά και του φιλότουρκου FSA, προς τα σύνορα με τη Τουρκία.

Ουσιαστικά η Μόσχα διαβεβαίωσε την Δαμασκό ότι αν υπάρξει τουρκική εισβολή αυτή δεν θα επεκταθεί πέραν των περιοχών που κατοικούνται από Κούρδους στην συριακή επικράτεια.

Μάλιστα τονίστηκε ότι «Η αντιμετώπιση της ισραηλινής Αεροπορία καταδεικνύει την φερεγγυότητα της ρωσικής θέσης». Είναι γεγονός ότι οι τελευταίες ισραηλινές επιδρομές  στα περίχωρα της Δαμασκού έχουν αποτύχει λόγω της χρήσης νέων ρωσικών τακτικών και όπλων.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση των βλημάτων εδάφους-εδάφους Iskander οι οποίοι κτύπησαν στόχους στη συνοριακή διάβαση προς την Τουρκία Μπαμπ αλ-Χάβα στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να εξοντωθούν δεκάδες τρομοκράτες και τουρκικός εξοπλισμός.

Οι Iskander πάντως εξακολουθούν να εδρεύουν για λόγους ασφαλείας στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ.

Μέχρι στιγμής η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει πάνω από 400 είδη στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων στην Συρία

Οι πύραυλοι Kalibr έπληξαν σε 11 περιπτώσεις στόχους ισλαμιστών που βρίσκονταν σε απόσταση πάνω από 1.500 χιλιόμετρα από το σημείο εκτόξευσης.

Από τον πόλεμο στη Συρία πέρασαν σχεδόν όλοι οι τύποι των αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται από την ρωσική Αεροπορία. Μαζί με τους «βετεράνους» –βομβαρδιστικά αεροπλάνα Sukhoi Su-24, Su-25 και επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-24/-31 εκτός από Sukhoi Su-35S και Su-30SM, τα οποία συνόδευαν τα αεροσκάφη επίθεσης και μερικές φορές κατέστρεφαν τους στόχους εδάφους.

Τα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς Sukhoi Su-57 επίσης έκαναν την πρεμιέρα τους στη Συρία. Από τον Φεβρουάριο του 2018 πραγματοποίησαν 10 αποστολές.

Στη Συρία, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά μαζικά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) –ελαφριά Orlan-10 (καταρρίφθηκε ένα πριν τρεις ημέρες), Enix-3 και βαριά Forpost

Στο έδαφος στη Συρία, τα θωρακισμένα οχήματα Typhoon-K (με βάση το φορτηγό KamAZ) και Typhoon-U (με βάση το φορτηγό Ural) έκαναν το ντεμπούτο τους. Σε συνθήκες μάχης, τα οχήματα επιβεβαίωσαν τα υψηλά αμυντικά χαρακτηριστικά τους. Είναι γνωστό ότι οι μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας στη Συρία συχνά χρησιμοποιούν τα οχήματα Typhoon.

Σημαντικό ρόλο στις επιθετικές επιχειρήσεις έπαιξαν και τα ρουκετοβόλα τακτικού πεδίου TOS-1 Buratino και TOS-1A Solntsepyok.

Επίσης από τα Τ-90 που παραχωρήθηκαν στον συριακό στρατό εξουδτερώθηκε μόνο ένα! Απίστευτο όπλο αποδείχθηκε το όχημα υποστήριξης Πεζικού Terminator (BMP-T), το οποίο διέλυσε την άμυνα των ισλαμιστών και εξασφάλισε υψηλά ποσοστά επιβίωσης στα Τ-90.

Όλα αυτά τα όπλα ενισχύονται περαιτέρω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας