22 Ουκρανοί νεκροί με βολή σε ΤΟΜΠ-Ήταν γύρω από Ουκρανικό όχημα

1346
22 Ουκρανοί νεκροί με βολή

Σχεδόν μια διμοιρία με 22 Ουκρανούς στρατιώτες εξοντώθηκε ακαριαία από βολή πυροβολικού σε τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Οι στρατιώτες ήταν γύρω από το όχημα που δέχθηκε βολή Krasnopol. Σημειώνεται ότι το Krasnopol είναι κατευθυνόμενο με λέιζερ βλήμα πυροβολικού των 152 χλστ.

Δείτε το βίντεο, όπως το κατέγραψε το ρωσικό UAV παρατήρησης και στοχοποίησης:

Tην ίδια στιγμή στον άξονα Torsky-Svatovo-Kremennaya, στο Ντονμπάς δίνονται σκληρές μάχες με τις ουκρανικές δυνάμεις να προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους τον αυτοκινητόδρομο που ενώνει τις δύο περιοχές και τους Ρώσους να απαντούν με μπαράζ θερμοβαρικών ρουκετών από TOS-1 και επιθέσεων από τμήματα VDV (Ρώσοι αλεξιπτωτιστές) που τελικά εξουδετέρωσαν το προγεφύρωμα των Ουκρανών στην ανατολική όχθη του ποταμού Zherebets και τους απώθησαν από τις περιοχές Makiivka και Novosadovoe τις οποίες είχαν καταλάβει στις αρχές του μήνα,

Πριν λίγο οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν εκ νέου να διαρρήξουν την ρωσική άμυνα στις περιοχές Kovalevka και Novovodyanoy.

Η κίνηση των ουκρανικών τεθωρακισμένων δυνάμεων εντοπίστηκε έγκαιρα από ρωσικά UAV. 

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η απόπειρα ουκρανικής προέλασης αναχαιτίστηκε και η ομάδα τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης που προχωρούσε προς την Kovalevka καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά.

Παράλληλα, δύο ουκρανικές ομάδες τεθωρακισμένων που προχωρούσαν στο Novovodyanoe επέστρεψαν πίσω στις αρχικές τους θέσεις, αφήνοντας μέρος του εξοπλισμού και τα πτώματα στρατιωτών στην περιοχή.

Πάντως, οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν εφεδρείες για να ξεκινήσουν νέα απόπειρα επίθεσης στην περιοχή Novosadovoye-Tern-Torsky.

Γενικά δεν έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η ορμή της ουκρανικής επίθεσης στο Ντονμπάς, παρά το γεγονός ότι μετά την Λίμαν δεν είχαν κάποια σημαντική επιτυχία.

Τα ρωσικά στρατεύματα περνούν σταδιακά σε επιθετικές κινήσεις στις περιοχές Andreevka, Belogorovka, Artemovsk, Bakhmutskoye, Vremevka, Zelenopole, Soledar, Mayorsk, Maryinka, Nevelskoye, Novobakhmutovka, Pervomayskoye, Yakovlevka, αλλά γενικά φαίνεται ότι ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι την ολοκληρωτική κατάληψη του Ντονμπάς και την επιστροφή τους στο Χάρκοβο.

Γενικά, οι Ρώσοι μάχονται πλέον πιο ορθολογικά, έχουν καταλάβει ότι ουσιαστικά μάχονται ίσως τους πιο σκληρούς και αποφασισμένους στρατιώτες του ΝΑΤΟ (έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν καλά εκπαιδευμένους Ουκρανούς στρατιώτες όπως οι 10.000 που εκπαιδεύτηκαν στην Βρετανία) και χρειάζονται ακόμα  ποταμοί αίματος για να εμπεδωθεί η ασφάλεια στις νέες δημοκρατίες.

Δεν είναι γνωστό και δεν μπορεί να υπολογιστεί σε ποιο ποσοστό η αναμφισβήτητη καταστροφή των ουκρανικών στρατηγικών υποδομών που έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τον Μάρτιο, θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα.

Σίγουρα οι Ρώσοι σταδιακά θα ανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά αν το ουκρανικό καθεστώς καταφέρει να κινητοποιήσει επιπλέον  500.000 προσωπικό, όπως λέγεται ότι θα κάνει, οι Ρώσοι ή θα πρέπει μέχρι τότε να έχουν ολοκληρώσει τους Αντικειμενικούς Σκοπούς τους (Ντονμπάς, Χάρκοβο στα ανατολικά και Νικολάεφ-Οδησσός στα δυτικά) ή να προχωρήσουν σε νέα μερική επιστράτευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας