Κυβέρνηση-κατεστημένο εκπρόσωπος των «κορακιών»: Στράφηκε κατά της χαμηλοσυνταξιούχου για την έξωση!

623
Στράφηκε κατά της χαμηλοσυνταξιούχου

Εξοργίστηκες με τα όργανα της τάξεως της κυβερνήσεως που μπούκαραν στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού στου Ζωγράφου, εκπροσωπώντας τα «κοράκια» της αγοράς;

Είδες τη σπασμένη πόρτα κι ένιωσες αγανάκτηση;

Αισθάνθηκες πως θα μπορείς να είσαι κι εσύ στη θέση της χαμηλοσυνταξιούχου, δηλαδή για ένα χρέος (απειροελάχιστο μπροστά στα «δανεικά» των Πάτσηδών) να έρθουν να σου αρπάξουν το σπίτι, κανονικά και με το νόμο;

Η κυβέρνηση των «αρίστων» δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Με τον πιο επίσημο τρόπο στράφηκε κατά της χαμηλοσυνταξιούχου ανοιχτά και υπερασπίστηκε τα «κοράκια»!

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επικαλούμενος επιστολή της Εθνικής Τράπεζας προς τον υπουργό Οικονομικών υποστήριξε: «Με βάση την επιστολή προκύπτει ότι οι δυνατότητες του θεσμικού πλαισίου από την πλευρά του δανειολήπτη προκειμένου να μην καταλήξουμε στον πλειστηριασμό δεν αξιοποιήθηκαν»

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε το θράσος να μιλήσει για «εργαλειοποίηση μιας δυσάρεστης κατάστασης» και «εμπόριο πόνου»! Για το γεγονός ότι η Ι. Κολοβού βρέθηκε στη θέση να χάνει το σπίτι της για 15.000 ευρώ, πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα και δήλωσε: «Το τραπεζικό απόρρητο δεν μας επιτρέπει να έχουμε στοιχεία για το ποια είναι τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη στην υπόθεση αυτή».

Η Ιωάννα Κολοβού εργαζόταν ως δημοσιογράφος και βγήκε στη σύνταξη το 2011. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε πάρει πιστωτικές κάρτες της Εθνικής, πληρώνοντας για χρόνια τις δόσεις που της αναλογούσαν.

«Μετά από περίπου 10 χρόνια που πλήρωνα, περίπου το 2011 είχα αρχίσει να δυσκολεύομαι πάρα πολύ, καθώς είχε φύγει ο σύζυγός μου από τη ζωή και εγώ με μια σύνταξη 700 ευρώ προσπαθούσα να μεγαλώσω το παιδί μου εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Ποτέ δεν ήμουν της άποψης ότι δεν πρέπει να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου και ούτε τώρα είμαι», έχει δηλώσει σε συνέντευξη στο «Magazine» (news247.gr) τον Ιούλιο του 2022, «μετά από περίπου 10 χρόνια που πλήρωνα, περίπου το 2011 είχα αρχίσει να δυσκολεύομαι πάρα πολύ, καθώς είχε φύγει ο σύζυγός μου από τη ζωή και εγώ με μια σύνταξη 700 ευρώ προσπαθούσα να μεγαλώσω το παιδί μου εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Ποτέ δεν ήμουν της άποψης ότι δεν πρέπει να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου και ούτε τώρα είμαι».

Όπως εξήγησε «τότε είχε βγει ένα πρόγραμμα από την τράπεζα με το περίφημο σλόγκαν “Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα”, οπότε πήγα να ενοποιήσω όλο το χρέος που είχε δημιουργηθεί σε ένα πακέτο και να συνεχίσω να το πληρώνω μηνιαία. Τα χρήματα που οφείλονταν είχαν φτάσει με τους τόκους τα 15.000 ευρώ».

Συμπλήρωσε ότι «όσο περνούσε ο καιρός το χρέος αυξανόταν με γεωμετρική πρόοδο λόγω των υπέρογκων επιτοκίων και πλέον ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Το σπίτι μου βέβαια δεν ήταν ούτε υποθηκευμένο, ούτε προσημειωμένο». Έκανε προσπάθειες για ρύθμιση αλλά τα ποσά που της ζητήθηκαν είναι πολύ μεγάλα.

Και τι έγινε μετά; «Συνέχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο από το δικηγορικό γραφείο που λειτουργούσε ως εισπρακτική για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, ζητώντας μου να πληρώσω κάποια χρήματα για να γλιτώσω το ενδεχόμενο να πλειστηριαστεί το σπίτι. Ζήτησα ξανά από την τράπεζα να γίνει διακανονισμός και μου απάντησαν πως έπρεπε πρώτα να δώσω 5.000 ευρώ μετρητά. Δεν τα είχα, έτρεξα στην ΕΣΗΕΑ και αφού έγινε μια προσπάθεια, πήρα τα χρήματα ως προκαταβολή του ΕΦΑΠΑΞ που θα λάμβανα. Τα έδωσα. Λίγο καιρό μετά όμως, μου ζήτησαν άλλα 2.000 ευρώ προκειμένου να μπουν σε διαδικασία να συζητήσουν διακανονισμό. Έγινα έξω φρενών. Με κορόιδευαν ενώ ήξεραν πως δεν έχω καταθέσεις και τα μόνο μου εισόδημα ήταν 700 ευρώ το μήνα».

Ο πλειστηριασμός του διαμερίσματος στα Άνω Ιλίσια έγινε ηλεκτρονικά, στις 16 Μαρτίου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας