Όταν εσωκομματική αντιπολίτευση και ΝΔ παίζουν το ίδιο «κρυφτό»

1930
αντιπολίτευση
Για να μη θίξει τον Τσίπρα η μια και τις ΗΠΑ η άλλη.

Έχουν μεγάλη πλάκα τα διάφορα δήθεν «αντιπολιτευόμενα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πικραμένοι συνήθως γιατί έχασαν ή δεν πήραν κυβερνητικές καρέκλες, που βάλλουν με μεγάλη ευκολία κατά του Π. Καμμένου.

Όπως πλάκα έχει και η μνημονιακή αντιπολίτευση (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κλπ.), της οποία κόμματα και στελέχη ανακαλύπτουν διχοστασίες με δύο πρωθυπουργούς ή δύο υπουργούς Εξωτερικών με δήθεν διαφορετικές γραμμές στην κυβέρνηση.

Δυστυχώς για όλους αυτούς και πρώτα απ’ όλα για την Ελλάδα και τον λαό μας δύο γραμμές και πολιτικού περιεχομένου αντιθέσεις στην τριάδα Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά δεν υπάρχουν. Διαφορές χαρακτήρα ναι, πολιτικές διαφορές, όμως, όχι, πλην αχαλίνωτων φιλοδοξιών και χωρίς όρια εγωπάθειας.

Για όσους δεν το έχουν ακόμα αντιληφθεί, η κυβερνητική «γραμμή» είναι μία και μόνη και την υιοθετεί και την εκφράζει ο Αλ. Τσίπρας.

Είναι ο Αλ. Τσίπρας που έχει παραδώσει τα πάντα, κυριολεκτικά γη και ύδωρ, στις ΗΠΑ αλλά και την Γερμανία και είναι ο Τσίπρας που με νύχια και με δόντια στηρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν έχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του το «Σχέδιο Β» σε περίπτωση που η Συμφωνία δεν περάσει, το οποίο αποκάλυψε ο «φουριόζος» Π. Καμμένος.

Αν ο Π. Καμμένος επιμένει τάχα ακόμα σε όνομα της FYROM που να μην έχει καθόλου Μακεδονία, το κάνει για σκέτη δημαγωγία, χωρίς να διανοείται ποτέ ότι μπορεί γι’ αυτό το θέμα να ρίξει την κυβέρνηση. Το αντίθετο, θα στηρίξει την καρέκλα του και την καρέκλα του Τσίπρα μέχρι τέλους και έναντι κάθε τιμήματος, ακόμα και του πλήρους διασυρμού του.

Αν κάποια στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ βάλλουν κατά ριπάς εναντίον του Π. Καμμένου, αυτό το κάνουν μόνο και μόνο για να δείξουν ότι διαφοροποιούνται και ασκούν εσωτερική αντιπολίτευση. Χτυπώντας, όμως, «το σαμάρι αντί για τον γάιδαρο» γίνονται καταγέλαστοι και αποδεικνύουν την πολιτική κουτοπονηριά και δειλία τους.

Ο Τσίπρας, κύριοι, είναι ο υπεύθυνος. Ο Τσίπρας είναι ο ιθύνων νους και ο οδηγός της κούρσας. Σταματήστε να κρύβεστε. Δεν υπάρχει «αντιπολίτευση» απέναντι σε μια κυβέρνηση και σε ένα κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν παραδώσει και έχουν καταρρακώσει τα πάντα. Υπάρχει μόνο παραίτηση και εγκατάλειψή της.

Όσο για την αξιοθρήνητη ΝΔ, η οποία διατηρείται επί σκηνής ως πιθανή κυβερνητική διέξοδος, μόνο και μόνο επειδή διαθέτει υπεράφθονη μιντιακή και δημοσκοπική στήριξη, βολεύεται να ομιλεί για δύο και τρεις πρωθυπουργούς και υπουργούς Εξωτερικών, γιατί έτσι δείχνει, τάχα, ότι κάνει αντιπολίτευση, αφού επί της ουσίας συμφωνεί με το «πάρτε τα όλα» του Τσίπρα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Βρυξέλλες και μάλιστα τον θαυμάζει στο βάθος για την κυνικότητα και την άνευ φραγμών υποδούλωσή του.

Όλοι μαζί χρειάζονται «φτύσιμο», ανατροπή και αρκετοί από αυτούς απευθείας στο «σκαμνί».

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας