Όλη η αλήθεια για την παραίτηση της κυβέρνησης του Α.Σάλεχ-Χ.Χαφτάρ!

2745
κυβέρνησης

Ο πολύπαθος λιβυκός λαός, στην κλίνη του Προκρούστη από τη σουνιτική Τουρκία, τις ΗΠΑ και την διορισμένη από τον ΟΗΕ “Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας” (GNA), της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, του Ρ.Τ.Ερντογάν, με τον Fathi Bashaga υπουργό Εσωτερικών και τον ισλαμιστή Fayez al Sarraj, τους αγαπημένους πολιτικούς της Δύσης, πρόθυμους να υπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.

Μετά την πτώση και την εξόντωση του Μουαμάρ Καντάφι, η χώρα βυθίζεται στο χάος, στον εμφύλιο πόλεμο, με την εισβολή στη χώρα ισλαμιστών τρομοκρατών, με την σιωπηλή συναίνεση της Δύσης, ενώ από το 2015 με την υπογραφή της Skhirat Agreement, που διορίζεται από την Δύση η “διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας” του Φ.Σάρατζ, η GNA μάχεται εναντίον του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του Χαλίφα Χαφτάρ.

Και όμως… Η Ανατολική Λιβύη δεν υποδουλώθηκε από τη νεοθωμανική Τουρκία…

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης- Ο Λιβυκός λαός στους δρόμους αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο

Σε ολόκληρη την χώρα, από την κατεχόμενη Λιβύη-από την κυβέρνηση της Τρίπολης του Sarraj-Erdogan- έως την κυβέρνηση του Τομπρούκ, της Βουλής των Αντιπροσώπων (HoR) της ελεύθερης Ανατολικής Λιβύης, ο λαός βγαίνει στους δρόμους διαμαρτυρόμενος για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης: την έλλειψη καυσίμων, τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος όπως και έλλειψης νερού, την  διαφθορά στους κυβερνητικούς μηχανισμούς και την έλλειψη παροχής δημοσίων υπηρεσιών στους πολίτες όπως και χρηματοδότησης (πληρωμής μισθών υπαλλήλων του δημοσίου τομέα κ.α).

Στις 29 Αυγούστου, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Τρίπολη, οι άντρες του F.Bashaga διέλυσαν με βίαιο τρόπο το πλήθος των διαδηλωτών, ενώ σημειώθηκαν πυροβολισμοί από την προσωπική φρουρά και τους άντρες της ασφάλειας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν νεκροί.

Ο Sarraj, με μια κίνηση αιφνιδιαστική, ζήτησε προσωρινά την απομάκρυνσή του από το υπουργικό συμβούλιο. Αυτή η κίνηση ερμηνεύεται ως μια απόπειρα ελέγχου του εντελώς απρόβλεπτου και επικίνδυνου υπουργού του, καθώς είχαν διαρρεύσει φήμες ότι σχεδίαζε πραξικόπημα εναντίον της GNA, με τις ΗΠΑ να κρατούν ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο πολιτικών!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής των Η.Ε υποστήριξης της Λιβύης (καθαρά υπό την απόλυτη επιρροή ΗΠΑ), αντίστοιχα σε πόλεις υπό τον (δημοκρατικό) έλεγχο του Λιβυκού Κοινοβουλίου και του Στρατού του, ο λαός βγήκε στους δρόμους διαμαρτυρόμενος για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης καίγοντας λάστιχα και μπλοκάροντας κεντρικούς δρόμους, ενώ μια ομάδα νεαρών διαδηλωτών αποπειράθηκε να εισβάλλει στο αρχηγείο δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Marj.

Κατήγγειλε, επίσης, ότι υπήρξε εκτεταμένη χρήση βίας εναντίον διαδηλωτών (ή “διαδηλωτών”;),ότι υπήρξαν τρεις, τουλάχιστον, τραυματίες από τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του και τέλος ότι υπήρξαν συλλήψεις.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ezzel-Deen Al Falih, της κυβέρνησης του Τομπρούκ, ο πρωθυπουργός, Abdullah Al-Thinni, υπέβαλλε, άμεσα, την παραίτησή της κυβέρνησης στον Ακίλα Σάλεχ.

Η Λιβυκή Βουλή και Καγκελάριος της,  Ακίλα Σάλεχ, για τον οποίον σύντομα θα υπάρξει άρση των κυρώσεων εναντίον του από την Ε.Ε (!), καθώς θεωρείται ότι ήταν “υπεύθυνος” για την παρεμπόδιση της ειρήνης (εκ Δυσμάς!!!) στη χώρα του, κατηγόρησε την κεντρική Τράπεζα και την κυβέρνηση Ισλαμιστών της Τρίπολης για την πλήρη παραμέληση της λαού της Ανατολικής Λιβύης και για την λεηλασία της χώρας.

Ο LNA προστατεύει τους διαδηλωτές. Προφανώς αυτές οι πληροφορίες αποκρύπτονται από συστημικά ΜΜΕ!

Ο εκπρόσωπος του LNA, Ahmed al Mismari, σε συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι στέκεται στο πλευρό των διαδηλωτών που αγωνίζονται για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων τους, με το πιο σημαντικό να είναι η αίσθηση ασφάλειας σε όλες της τις εκφάνσεις, καλώντας τους να αγωνίζονται στο φως της μέρας, σε κεντρικά σημεία και δημόσιες πλατείες, όπου θα προστατεύονται από τον LNA!

Kάλεσε τον Λιβυκό λαό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να μην δώσει καμία ευκαιρία σε σαμποτέρ, σε αντίπαλους και σε εισβολείς στις ανατολικές περιοχές, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των Takfiri τζιχαντιστών που αναμειγνύονται με τους ειρηνικούς διαδηλωτές και έχουν σαν στόχο την διάλυση των κυβερνητικών κρατικών μηχανισμών της ελεύθερης Λιβύης…

Ο Λίβυος Στρατηγός εκθείασε τη νεολαία που στέκεται στο πλευρό του στρατού και αγωνίζεται ενάντια στα σενάριασαμποτάζ” από τις δυνάμεις του Σάρατζ-Τουρκίας και μισθοφόρων τους, με στόχο τη λεηλασία της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας.

Ο εκπρόσωπος του LNA, έχει δηλώσει ότι ο στρατός τηρεί απαρέγκλιτα τους όρους της εκεχειρίας, σύμφωνα με τις διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο Μαρόκο αυτές τις μέρες, για την αναγκαιότητα “συμβιβασμού” και τερματισμού της στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο “αντιμαχόμενων πλευρών” (συστημική παρουσίαση ενός ιερού πολέμου εναντίον των πολιτικών κυβερνητικών δυνάμεων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αλλά και των εξτρεμιστών μισθοφόρων, των Τούρκων “Συμβούλων” του Ερντογάν και της Δύσης, εναντίον του στρατού της δημοκρατικά εκλεγμένης Βουλής των Αντιπροσώπων), στο πνεύμα της Διακήρυξης του Καΐρου.

Ο A.A.Mismari ζήτησε από την διεθνή κοινότητα την λήψη αυστηρών, ξεκάθαρων μέτρων  εναντίον των εγκληματιών εξτρεμιστών μισθοφόρων του Sarraj-Ερντογάν που απομυζούν τον λιβυκό ενεργειακό πλούτο, δημιουργώντας συνθήκες απόλυτου χάους αλλά και ανείπωτης δυστυχίας για τον λαό της πατρίδας του…

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ, S.Shoukry: Η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη αποσταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή

Με αυτή τη δήλωση, ξεκίνησε ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ τη συνέντευξή τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Αρμένιο ομόλογο του, Zohrab Mnatsakanyan, μετά την ολοκλήρωση επαφών και διαβουλεύσεων για την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ ρωτήθηκε και για την “επαναπροσέγγιση” της χώρας του με την Τουρκία.

Η απάντησή του ήταν η εξής:

“Αναφορικά με τις συγκεκριμένες δηλώσεις, παρατηρούμε τις (τουρκικές) ενέργειες…Αν οι δηλώσεις και ο λόγος δεν ταυτίζονται με τις πολιτικές, είναι μηδαμινής σημασίας.

Οι πολιτικές που βλέπουμε με την στρατιωτική παρουσία στη γη της Συρίας, του Ιράκ και της Λιβύης, την αυξανόμενη ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, όλα καταδεικνύουν επεκτατικές πολιτικές αποσταθεροποίησης στην περιοχή που συνεπώς δεν οδηγούν προς την έναρξη διαλόγου, ή ότι θα υπάρξει η αρχή μιας νέας σελίδας μεταξύ των χωρών μας.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι διακηρύξεις αλλά, μάλλον, ενέργειες και πολιτικές που προωθούν την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή , εντός των κανόνων της διεθνούς νομιμότητας”.

Τηλεφωνική επικοινωνία Shoukry – Lavrof για το μέλλον της Λιβύης!

Χθες, Δευτέρα, ο S. Shoukry είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. Επίκεντρο της συνομιλίας οι λιβυκές εξελίξεις.

Οι δύο αξιωματούχοι , σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Αιγύπτου, συμφώνησαν για την αναγκαιότητα εφαρμογής δεσμευτικής, επίσημης συμφωνίας εκεχειρίας καθώς και την ειρηνική επίλυση της λιβυκής κρίσης.

Τέλος, συμφώνησαν στην εκπλήρωση δύο θεμελιωδών όρων για την απελευθέρωση της Λιβύης από τον νεοθωμανικό ζυγό και την ισλαμική τρομοκρατία:

  1. Την διάλυση των ένοπλων παρακρατικών πολιτοφυλακών ( της Τρίπολης).
  2. Την αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από την χώρα.

Παράλληλα με την ρωσική εμπλοκή στον λιβυκό εμφύλιο, που απέτρεψε την ολική κατάληψη της χώρας από τον αλαζονικό Τούρκο ηγέτη που προσπαθεί να στήσει την “γαλάζια πατρίδα”, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, στην Άγκυρα, επίκειται συνάντηση τεχνικών επιτροπών Ρωσίας και Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Τουρκίας, σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία και στη Λιβύη.

Πάντως, ο “πραξικοπηματίαςΧαφτάρ αποτελεί στόχο της τουρκικής γραφειοκρατίας….

Ενώ ο Συριακός στρατός, με τη στήριξη της ρωσικής αεροπορίας, αγωνίζεται για να εξουδετερώσει τον τελευταίο θύλακα ισλαμιστών τρομοκρατών (HTS) στην Ιντλίμπ.

H Λιβυκή-Συριακή συμμαχία , ανεξαρτήτως κόστους, αντιστέκεται σθεναρά στην “γαλάζια πατρίδα ” που απειλεί να αλλάξει τα υδάτινα-χερσαία σύνορα του Ελληνισμού….

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας